|
No muszę ci przyznać kocie że zaimponowałeś mi swoją wypowiedzią. Bardzo ciekawe i wydaje mi się, że słuszne wnioski. A co do twoich pytań , którymi podsumowałeś wypowiedz to moim zdaniem :
Czy stać nas na 9 piłkarzy z sensem w tym okienku transferowym, aby dogonić Lecha i Legię ? W tym okienku raczej nie. Żeby kupić 9 jak to nazwałeś sensownych piłkarzy, potrzeba moim zdaniem 2-3 okienek . Ale oczywiście trzeba chcieć.
Czy klub przejdzie na profesjonalizm ? Kiedyś pewnie tak . Ale czy nie za pózno ?
Czy Cupiał jeszcze chce ? Napewno może , ale co do tego czy chce to mam pewne wątpliwości .
Co do moim zdaniem sensownych (znacz : prezentujących odpowiedni poziom i w naszym zasiegu finansowym) piłkarzy to :
Bramkarz : Mateusz Bąk
Rozgrywający - Łukasz Garguła
Lewy skrzydłowy : Janusz Gancarczyk
Napastnik: Dawid Nowak
Na reszte pozycji nie widze piłkarzy w naszej lidze ,którzy by prezentowali odpowiedni poziom. Oczywiście nie biorę pod uwage piłkarzy Lecha i Legii. Jednak myśle że nie byłoby problemów ze znalezieniem odpowiednich piłkarzy. Trzeba by jednak zainwestować odpowiednie środki i przedewszystkim zachęcić ich do gry u nas .
Mam jeszcze jedno pytanie . Jest tu ktoś dobrze zorientowany w lidze brazylijskiej ? W tamtejszej lidze jest wielu piłkarzy , którym kończą się kontrakty wraz z końcem roku. Myśle że Wisła byłaby w stanie zaoferować im lepsze warunki niż mają w dotychczasowych klubach.Problem w tym że zabardzo nie znam ich umiejętności ponieważ nie oglądam ligi brazylijskiej (nie mam takiej możliwosci) Mam wiec prosbe : Jeśli ktoś mógłby mi przybliżyć troche nastepujących piłkarzy (chodzi o to czy nadawaliby sie do Wisły) :
Júlio César (Goias)
Wagner Diniz (Vasco da Gama)
Ricardinho (Coritiba)
Romeu (Fluminense)
Cleiton Xavier (Figueirense)
Madson (Vasco da Gama)
Wendel (Santos)
|