Eustachy napisał(a):

Raporter (vel Wred)
Zastanow sie moze czasem, zanim cos naskrobiesz. Chodzi mi o Niedzielana. Powiedz kto by chcial wypozyczyc napastnika, ktory od 19-stu ligowych spotkan nie potrafi ani razu strzelic celnie do siatki, a wczesniej dokladnie od tej samej strony dal sie poznac w Eredivisie ? Zaden powazny klub, czyli bedacy powyzej strefy spadkowej, raczej nie bedzie na tyle naiwny. Skolei potencjalnych spadkowiczow raczej nie byloby na taki "luksus" stac, nawet gdyby w przyplywie desperacji postanowili sie na niego targnac.
Moim zdaniem nalezy zastosowac model holenderski i wzorem Nec Nijmegen postawic sprawe jasno - albo rozwiazujemy kontrakt, albo czeka cie zeslanie do ME. W przypadku Holendrow poskutkowalo, wiec moze i nam sie uda.
|
Nie ja uważam że to my powinniśmy opłacać jego kontrakt. On po prostu się w Wiśle nie odbuduje. Nawet do 1 ligi go wypożyczyć, opłacać kontakt, tylko mieć gwarancję że w każdym meczu będzie 90 minut grał przez te pół roku(kiedy będzie zdrowy). Nawet do klubu z dna 1ligi. Oczywiście Skorża będzie gadał że nie bo się przyda itp(a tak naprawdę to Niedzielan nas osłabia wchodząc na te końcówki). Albo godzi się na takie wypożyczenie, albo nie zabierać go na mecze, płacić kontrakt. Jak jest taki ambitny jak cały czas powtarza to się zgodzi. Ale wiem że w naszym klubie i tak dojdą do wniosku że jak już mu płacą to lepiej żeby był w klubie może się przyda do grzania ławy

żeby nie zamarzła. Umówmy się że taki Niedzielan nie ma racji bytu w drużynie walczącej o jakieś cele i lepiej żeby grał gdzie indziej nawet za pieniądze Wisły(może za pół roku strzeli parę ważnych bramek), niż oklepywał ławkę rezerwowych nie robiąc żadnych postępów.