Wyświetl pojedynczy post
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2008, 12:30
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Na obóz do Hiszpanii nie powinni pojechać:

Cantoro - zostało mu jeszcze 1,5 roku tego kontraktu, stwierdził że zrobi sobie wolne bo po co się meczy, nie wierze w kolejną metamorfozę Mauro.

Łobdziński - jedna z największych pomyłek transferowych w historii klubu, żadnych predyspozycji na skrzydłowego, do tego wysoki kontrakt.

Zieńczuk - nie każde dotknięcei piłki jest już magiczne, nie ma Kosowskiego także strzelanie bramek zrobiło sie trudniejsze. On sam już raczej myśli o przyszłośći niż o grze w Wiśle.

Baszczński - brak motywacji do zdobywania kolejnego mistrzostwa, kompletnie wypalony piłkarz tak samo jak Mauro i Zieniu.

Mariusz Pawełek - Lech, Legia, Śląsk, Górnik w tych meczach Pawełek miał bardzo duży wpływ na "wpadkę", jakby się tak przyczepić to wczoraj nas nie uratował, zresztą nie ma takiego meczu w którym można byłoby powiedzieć że Pawełek uratował nam remis czy wygraną. Do tego gość nie ma w sobe ża grosz samokrytyki. Szkoda, że drugi bramkarz gra w siatkę bo byliśmy na niego skazani przez całą rundę.

O Dawidowskim już nawet nie wspomionam.

Niedizelan ? - Tutaj to sam nie wiem, wydaję mi się, że jest dla niego jakaś szansa.

Zejśćie z kontraktów tych piłkarzy pozwala stworzyć nam pokaźne rezerwy w budżecie i przemyślanymi transferami uratować jeszcze ten sezon. Druga sprawą jest czy będą robić problemy. Bez względu na to czy ktoś przyjdzie czy nie na obozie w Hiszpani nie powinni się znaleść. Czasami trzeba kogoś tak "nie miło" potraktować bo Wisła to nie dom spokojnej starści czy Caritas Polska.
W polemice z tobą:
Cantoro, Baszczynski- zgadzam się, bez urazy, to nadal bardzo dobrzy piłkarze,ale jesteśmy po prostu w momencie kiedy trzeba postawić na innych jeżeli chcemy nadal liczyć się w walce z idącymi do przodu rywalami. Jest duża szansa że Górnik i Kasperczak chcieliby ich już zimą żeby ratować Górnika przed spadkiem.
Pawełek- jak przyjdzie inny lepszy pożegnam go z przyjemnością
Niedzielan- wypożyczyć do innego zespołu do końca sezonu, w Wiśle nie ma sensu żeby się odbudowywał bo na końcówki potrzeba nam gracza co coś wniesie, chyba że chce rozwiązać polubownie kontrakt, nie zastanawiałbym się ani minuty, bo nie wierzę żeby grał już na poziomie jak z przed kontuzji, zapewne znalazlby jakąś pracę ale nie za takie pieniądze.
Zieńczuk- moim zdaniem powinien zostać jeżeli zgodzi się na kontrakt 80tys Euro/na rok, moim zdaniem bardzo dobry piłkarz, doświadczony i w sytuacji kiedy zapewne nie będzie kasy na jakąś super gwiazdę tutaj na tej pozycji byłby za te pieniądze gwarancją bezpieczeństwa, a myślę że jest szansa iż na obniżkę zarobków się zgodzi bez większych problemów.
Łobodziński- jeżeli ktoś go chce(i zwroci nam koszty transferu) na siłę bym go nie zatrzymywał, ale jeżeli musi zostać to nie robiłbym z tego jakiegoś wielkiego problemu.

Bez takiego radykalnego podejścia do kadry Wisły już wiele nie zwojujemy i mam nadzieję że ktoś pójdzie po rozum do głowy i odda Wiśle blask.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 30.11.2008 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując