djjamajczyk napisał(a):

zachowując wszelkie proporcje mamy sytuacje a'la Real Madryt .
Wielkim "gwiazdom" znudziło sie granie i myślą że wszysyc bedą leżeli a oni zdobywali bramki.
|
Sory, ale nawet zachwujac proporcje, to w Realu graja gwiazdy , u nas graja przecietniacy ,ktorzy rzadko kiedy wyrozniaja sie w krajowym bagienku.
To 'my' wykreowalismy ich na niewiadomo kogo a ja zawsze pisalem ze sklad ,jak sie dokladnie przyjrzeć , to my mamy nawet ja na pl warunki mizerny - oczywiscie w kontekscie rzadzenia w lidze.
Przyszla nowa miotla, kiku mialo swoje 5 minut i tak to jakos w zeszlym sezonie wyszlo.
W tym sen sie skonczyl i moim zdaniem gramy dokladnie na miare naszych mozliwosci.
Wyjscia sa 3 - zaczne od najbardziej prawdopodobnego a skoncze na s/f
1.Zmiana trenera - najprosciej ale wd mnie to tylko poglebi zapasc.Skorza mimo bledow ktore popelnia to dla mnie idealny trener na lata.
2.Zmiany ale bez pieniedzy - tu to jak w rosyjskiej ruletce, uda sie badz nie - ch to wie
3.Zmiany z pieniedzmi - oczywiscie nie jakimis z kosmosu ale przyzwoitymi - dadza szanse na pozostawienie mistrza w Krk i na solidne wystepy w pucharach.
Jest jeszcze jedne problem - Jedyne realne odejscie to Zieniu - Cwaniak Mauro bedzie tu siedzial do przyszlego sylwestra a Lobo to jeszcze dobrze korzeni nie zapuscil.
Przykro mi to mowic ale ich gra + Pawelka to jest po prostu profanacja pilki noznej - tego sie nie da ogladac ani na trzezwo ani po pijaku ani nawet po wizycie u najlepszego dilera w miescie
Gdzie zeby nie bylo ze to tylko ich wina ale sa najbardziej jaskrawym przykladnem wyrobnikow bez jakiegokolwiek talentu.(Gdzie najmniejsze pretensje mam tu do Zienia - mistrz z ubieglego roku to w duzej mierze jego zasluga)