|
Do Skorży nic nie mam ma wielką wiedze rozwija się ale motywatorem to on słabym jest już widzę jak groził naszym pseudo-gwiazdorom . Po ostatnim meczu z Śląskiem powinien był rozpierdówe zrobić porządną bo to była mega padaka. Jednak on za miękki trochę jest w stosunku do tych kopaczy. Nie wiem czy jest to właściwe .... trener muśi mieć jaja krzyknąć zaklnąć czasami . U niego tego nie widzę , oczywiście nadrabia to innymi atutatami ale warto nad warstwą mentalną popracować. Ogólnie uważam że w Kraju lepszego fachowca nie znajdziemy więc szkoda z dobrego trenera rezygnować.
Większy problem widzę w wypaleniu się piłkarzy lub braku odpowiednich umiejętności w stosunku do Wisły:
1) Pawełek - cieszy mnie że coraz wiecej osób zauważa że to nie jest golkiper na Wisłe osobiście już bym dziś mu podziekował i niech zabroni Cebanu lub Juszczyk w ostatnim meczu. Na Wiosnę trzeba konkretnego bramkarza
2) Cantoro - on do Wisły się nadaje tylko juz na zmiany na 1 skład nie ma sensu go wstawiać , uderzenia z daleka jego to zadne zagrożena, przecietny drybling , mało kluczowych pasów , kondycja nie ta co kiedyś podziekować mu albo tylko ławka
3) Zieńczuk - wyglada na wypalonego , w jego wypadku widać że za 2 lata to będzie piłkarz odpowiedni na 2 ligę
4) Łobodziński - nie wiem ale to chyba kwestia psychiki w Wiśle przez 2 rundy nic nie pokazał rozegrał może 1 dobry mecz , reszta bardzo przeciętnie nic nie wnosi do ofensywy
5) Sobolewski , Baszczyński oni musza sobie odpowiedzieć czy chcą grać jeszcze w piłke na poziomie walki o mistrza Polski , bo mam wrażenie że grają tylko dla kasy !!!!!
6) Niedzielan - nie ma co pisać on już świata nie zwojuje przykry koniec ala Kużba vel MAtusiak
7) Małecki fajnie starasz się może jestem w błedzie ale mnie nie przekonuje 1 bardzo dobry mecz z Lechią ale generalnie nie błyszczy z twardym przeciwnikiem , patrz dzisiejszy mecz........
Co do reszty zawdoników : Cleber - przeciętnie ale to dobry defensor jeszcze rok może zostać, Marcelo - melodia przyszłości nie zaklimatyzował się jeszcze, Singlar - bez błysku dobry dubler.Brożek - nie można go krytykować bo tak naprawdę to bez niego Wisła nie była by w czołówce ligi ale w okolicach 10 miejsca bardzo dobra runda ale tylko jego zrobił co mógł wygrał sam 3-4 mecze taka prawda , swoimi golami załatwił wszystko, Piotr Brożek - poprawnie, Diaz-poprawnie , Głowacki - poprawnie choć nie wiem czy dobrze wpływa na niego rotacja na środku obrony. Jirsak - poprawnie ale bez błysku
Podsumowujac mamy 8-9 piłkarzy którzy obecnie moga już nie podołać walce o mistrza , reszta grała w miare poprawnie ale bez błysku dlateego sytuacja jest jaka jest . Na dzień dzisiejszy to byłby mega cud gdybyśmy zdobyli mistrza tym składem !!!!!
|