Wyświetl pojedynczy post
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2008, 17:04. Straż Miejska
Witam!!
Do założenia tego tematu skłoniły mnie wydarzenia,jakie miały miejsce w ostatnim czasie w moim życiu!!
Mianowicie wielcy i dzielni strażnicy miejescy wlepili mi dwa mandaty na przestrzeni miesiąca.Wstyd się przyzmać,ale jedno za spożywanie piwa w miejscu publicznym,a drugi dzięki fotoradarowi przenośnemu ustawionemu na wjeździe do Krynicy.Dwa mandaciki na łączną kwote 500zł.Z mandatami obydwoma oczywiście się nie zgadzam,ale nie dlatego,że nie przyznaje się do winy,bo fakt spożywałem piwo na ul Królewskiej i jechałem za szybko.Nie zgadzam się z nimi dlatego,bo uważam,że straż miejska nie powinna się takimi rzeczami zajmować. Tak naprawde,tam gdzie są potrzebni,to ich nie ma,bo strach i obleci,jak wchodzą na pierwsze,lepsze osiedle.Moim zdaniem powinni faktycznie zakładać te blokady i pilnować porządku,bo od tego są,a nie wyręczac policje we wszysystkim,bo tego nie potrafią robić...
Dodam tylko,że straż miejska,jako jedyna służba mundurowa,ma pensje uzależnioną od ilości wystawionych mandatów,więc mandat mojego kumpla za wyrzucenie na trawnik peta wcale mnie nie dziwi!!
A Wy jakie macie na ich temat zdanie
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując