Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2008, 10:39
Bąk z Lechii Gdańsk. Absolutny nr 1. Od pewności na bramce zależy gra całej obrony, tzn. jeśli wiedzą, że z tyłu jest gość, któremu piłka nie odbija się od nóg kiedy się toczy, a ten próbuje ją złapać, to cała drużyna gra lepiej. Ten chłopak będzie gwiazdą, a myślę, że za max 200- 300 K Euro byśmy mogli go mieć. Sporo, ale działacze Lechii (i kibice ;-) ) ciągle mówią, że go nie oddadzą, że to od niego ma się zacząć budowa wielkiej (piłkarsko) Lechii. Ale z drugiej strony, za gościa, który tyle potrafi to równowartość rocznego uposażenia jednej z naszych gwiazd, to nie dużo, co? Pawełka należy sprzedać, bo umiejętności ma na zmiennika, ale jego ego nie pozwala mu się do tego przyznać, albo dopuścić do siebie takiej myśli.

I to co pisze Tasio, a ja o tym mówię- problemem Wisły nie jest krótka ławka rezerwowych. Spójrzcie na dzisiejszy mecz- brakuje 3 zawodników, filarów można powiedzieć Wisły w tym sezonie i co? I bez problemu są znajdowani równowartościowi zmiennicy. Wniosek- to nie to, że Wiśle brakuje wartościowych zmienników. Wiśle brakuje wartościowych ZAWODNIKÓW. Ewentualnie odpowiednio zmotywowanych. Optymalnie by było przeprowadzić w zimie rewolucję w kadrze, sprzedać z 5 piłkarzy i na ich miejsce kupić 5 nowych, na dorobku, ale już z umiejętnościami. Wiem, że to marzenia, ale po to ten temat jest.
Odpowiedz cytując