Colin napisał(a):

Ja mam tylko takie pytanie czy to że t,ak doceniasz Romeu i odbierasz wartości Gargule i Iwańskiemu ma racjonalne przesłanki (czyli, że widziałeś Romeu w akcji) czy może opierasz się na suchych statystykach, gazetowych doniesieniach i własnym chciejstwie Garguła jest dla mnie bardzo solidnym ligowym playmakerem, który wg. mnie może spełnić swoją rolę w europejskich pucharch tylko musi mieć solidne wsparcie w innych zawodnikach drugiej linii. W przeciwieństwie do Jirsaka ma lepsze warunki fizyczne i nie da się tak łatwo przepchać. Oczywiście że potrafi grać po ziemi i słać prostopadłe podcinki na napastników i skrzydłowych. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
|
Widziałem tego zawodnika w kilku meczach, widziałem materiały z całego sezonu, moja opinia jest jednoznaczna jeśli przyjdzie do nas piłkarz takiej klasy to w niedługim odstępie czasu będzie jednym z najlepszych pomocników naszej ligi.
Swoje zdanie już wyraziłem Garguła to solidny ligowiec, który pomógłby nam wywalczyć mistrzostwo ale jeśli chcemy osiągnąć coś w europie to na tak newralgicznej pozycji powinien grać ktoś lepszy. Owszem Garguła potrafi grać prostopadłe piłki ale wszystko górą, grać po ziemi i z pierwszej piłki za bardzo nie potrafi, za to Jirsak robi to doskonale.