1q2 napisał(a):

Rozumiem ze z krk nie jestes wiec mozesz niewiedziec ale
a)zydy
b)psy
c)gumiory
Tak w slangu kibicowskiem okresla sie kibicow 3 najwiekszych krakowskich klubow.Tak bylo , jest i pewnie bedzie.
Jest wulgarne, jest przesmiewcze - ok , ale pokaz mi tu rasizm i antysemityzm to Cie ozloce
|
Może ty to tak odbierasz i przyzwyczajona część kibiców, ale nie wszyscy. Wielu ludzi po prostu odbiera to co słyszy wprost np: "Jeb.. Żydów, skur..synów". W trakcie meczów międzynarodowych czy nawet krajowych pewne osoby z wydziału dyscypliny Uefa, Fifa czy PZPN nie będą się zastanawiały co kibic miał na myśli tylko dowalą karę i udupią klub. Generalnie mnie np osobiście gó.no obchodzi co kibice sobie przyjęli za normę, że jak "jeb.e się Żydów, skur..synów" to chodzi o kibiców Cracovii. Ja słyszę wprost że jest wyzywana nacja, odczytuję to wprost i się tym brzydzę. To jest chamstwo.
Poza tym już nie chce mi się wspominać, że oczywiście wielu kibiców Cracovii prezentuje żenujący poziom kibicowania przez ilość i jakość wulgaryzmów i chamstwa na stadionie, ale kibice Wisły bardzo często zniżają się do tego samego poziomu i są nie lepsi.