Mareq napisał(a):

|
Nie dla mnie , tylko dla prawa międzynarodowego .
|
to mam prośbe wskaż gdzie to prawo jest spisane, kto go respektuje, kto się pod nim podpisał itd...
Cytat:
|
Nie . W tej kwestii nie ma żadnych ograniczneń . Było życzenie polityczne aby traktat został ratyfikowany we wszystkich krajach przed 1 stycznia 2009 r .
|
no wiem, w Irlandii będzie drugie referendum, potem trzecie i tak w kółko, w Polsce jak nie podpisze prezydent to poczekamy na wybory prezydenckie gdzie wyłoni się przywódca bardziej pro-unijny, uppss sorry pro-europejski w nowo mowie
Z tą daleką drogą to chodziło mi o koniec 2008 roku, no ale wiemy przecież, że w UE jak w ZSRR - zawsze były plany, założenia potem zawsze wszystko wydłużano albo znajdowano inne wymówki
ale Mareq przecież nie będę się kłócił o to jaki rodzaj ludzki stanowią eurofederaści, chodzi o model gospodarczy a ten jak wiadomo jest jaki jest...
Komisja Europejska ogłosiła w czwartek, że skierowała do Trybunału Sprawiedliwości wniosek przeciwko Polsce za stosowanie obniżonej stawki VAT na buciki i ubranka dziecięce.
http://kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=5119 i świetny comment pod art.
Dlaczego wszystkie media stawkę 22 procent nazywają normalną a 7 procent obniżoną?
Dlaczego nikt nie napisze, że 'KE chce podnieść podatek' lub 'powrócić do wysokiej stawki'? Dlaczego wyrównywanie podatków jest zawsze w górę, nigdy w dół?
ps. podobno jesteśmy suwerennym krajem, tak mówi telewizja
pzdr