Wyświetl pojedynczy post
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2008, 19:32
Przepraszam, chciałbym się w jednym poprawić - z tymi procentami w stosunku do Jirsaka i Stilicia faktycznie przesadziłem. Zresztą takie porównania nie do końca mają sens , bo Tomas i Stilić to 2 różne pozycje , 2 style gry. Według mnie do naszego systemu bardziej pasuje Tomas , jest zawodnikiem dojrzalszym , umie przytrzymać piłkę , sądzę też że ma trochę lepsze dośrodkowania i lepszy przegląd pola.Ponadto jest zawodnikiem bardziej uniwersalnym.Stlić zaś to tak jak ktos wyżej napisał - podobny przypadek co Roger , czy Edson - pogra rok na poziomie powyżej naszej ekstraklasy , i się w niej zatopi. Co do Lewandowskiego - był kiedyś taki zawodnik Maciej Korzym - supertalent , przyszłość reprezentacji i wogóle - popatrzcie gdzie teraz gra i co najważniejsze - jak gra. Podtrzymuję swoją opinię o Sławomirze Peszko.Co do Amici to przyjrzałbym się także Jakubowi Wilkowi - szkoda że jest nie do wyciągnięcia , bo to dobry zawodnik. Nie miałbym także obiekcji w sprawie Murawskiego - jako partner dla Sobola byłby idealny .Szkoda że jest nie do wyciągniecią. Posiagając go moglibyśmy zagrać systemem 4-5-1 z cofniętym Sobolem , Murawskim wysuniętym przed niego i podwieszonym Tomasem albo Rafałem.Jako zastępstwo dla niego mógłby być Każmierczak , ale tutaj się wstrzymam bo post zostanie przeniesiony do "Gdybym był Bednarzem...".Wracając do naszych baranów to uważam że jesteśmy najlepszym kadrowo zespołem w Polsce (poza bramką). Pokażcie mi jednego zawodnika Wisły ( z wyjściowej jedenastki oczywiście) który by nie miał stałego miejsca w 11 każdego polskiego klubu (jak zaznaczyłem wyżej - z wyjątkiem bramki , pragnę także nadmienić że Mauro nie ma miejsca w naszej jedenastce).
Odpowiedz cytując