Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2008, 20:47
dex23 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko, do której kategorii zaliczasz Frania Smudę ;-)
IMHO nie jest to trener, który wprowadziłby nową jakość w Wiśle.

Estovic napisał(a):Wyświetl post
Właśnie problem w tym, że Cupiał słono na to nie płaci bo zarabia na każdym okienku transferowym pozbywając się najlepszych piłkarzy i nie sprowadzając nikogo w zamian.
Nie o to chodzi. Skorża dostaje spore wynagrodzenie za każdy tydzień pracy w Wiśle, więc obowiązują go wszelkie stawiane mu wymagania. Niezależnie nawet od sympatii tych dziesiątek tysięcy kibiców i obserwatorów zasiadających na trybunach oraz wyrażających swoje opinie na forach internetowych.

Estovic napisał(a):Wyświetl post
No to warto by było te pewne informacje zdobyć zamiast opierać się tylko na wynikach wyczytanych w telegazecie.
Tu nie chodzi o informacje i mądrości, które wyczytasz na forum, albo uzyskasz na podstawie rozmów z kolegami w kolejce po bilet. Nie jestem pracownikiem klubu, nie mam kontaktu z osobami decyzyjnymi w zarządzie i dlatego nie łudzę się że wiem wszystko co jest potrzebne, aby forować za wszelką cenę moje zdanie na temat obsady stanowisk w klubie... Na przykład, proste pytanie: co możesz powiedzieć na temat wymagań postawionych trenerowi przed obecnym sezonem i jak ma się do tego treść jego umowy z klubem?

Cytat:
Oceń przygotowanie taktyczne i fizyczne zawodników i odpowiedz sobie na pytanie co trener robi źle. Czy drużyna w tych meczach, w których traciła punkty stwarzała mniej sytuacji bramkowych od rywala, czy więcej? Trener sam nie wyjdzie i nie zmusi Pawełka by nie puszczał szmat (w tym sezonie już 6!), a napastników nie nauczy wykorzystywać setek, które mamy w każdym meczu.
Nie mam zarzutu do przygotowania fizycznego i taktyki. Mam pewne zastrzeżenia m.in. do kwestii motywowania zawodników, sposobów reakcji na błędy i polityki kadrowej.

Ktoś wyżej porównał składy czołowych drużyn w Polsce. Wydaje mi się, że Wisła ma skład o większym potencjale od Legii. Lech letnimi transferami sporo nadrobił, ale z drużyną "Wisła jesień 2007" nie daby rady wygrać 4:1. Rzecz w wydobyciu potencjału z kadry, którą się ma.
Oczywiście, Skorża nie będzie łapał piłek za Pawełka, ale ma wszelkie narzędzia (konkurencja w składzie, odpowiednie treningi, motywacja, etc.) które spowodują, że gra w bramce może się poprawić.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa