Wyświetl pojedynczy post
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2008, 16:27
Cytat:
Chocby nie wiem jak Odra byla dobrze zorganizowana to o byciu Cracovia czy LKS moze sobie pomarzyc, niezaleznie od wynikow sportowych. Piast to druzyna podobna do Odry w pewnym sensie i raczej w Ekstraklasie dlugo nie zabawi.
W I lidze juz jest kilka klubow, ktore juz sa na wyzszym poziomie organizacyjnie i sportowo niz Odra, czyli Zaglebie, Korona i Widzew. Do tego dodaj z tych bardziej 'przyszlosciowych' np. Podbeskidzie z nowym stadionem, a dalej Motor czy GKS Katowice, ktore narazie sportowo kuleja, ale kibicowsko sa mocniejsze od Odry i w perspektywie dwoch lat mysle ze beda na co najmniej tym samym poziomie co Podbeskidzie. LKS tez za rok mysle ze bedzie juz w lepszej kondycji pod warunkiem, ze w drugiej lidze pozbedzie sie obecnych 'sponsorow'.
W dalszej perspektywie i juz troche mniej na powaznie, mamy jeszcze wiecej klubow, ktore buduja od podstaw i ktorych powrot do Ekstraklasy jest tak naprawde kwestia czasu i pieniedzy, jak na przyklad Pogon. Mowie Ci, Odra niech sie cieszy poki moze, bo jesli nie stanie sie cud to za dwa trzy sezony najdalej stanie sie porzadnym zespolem z zaplecza Ekstraklasy. Jesli nie bedzie wiecej niz 16 zespolow dla Odry w pewnym momencie po prostu nie starczy miejsca. Owszem, chwala im za to ze tyle czasu juz sie trzymaja, ale chwila spadku nieuchronnie nadchodzi.
Choć bardzo chciałbym, aby tak było... że grały by same firmy kibicowskie w Ekstraklasie... tak nie będzie...nigdy... Odra pokazała że jest tam pomysł na zespół, plus na tym wy****ówku gra się cieżko... i tak będą ciułali punkty... mają taki swój anty-styl... Powiem tak jak spadną to już nie wrócą... ale w tym roku uważam nie spadną... Jeżeli awansuje taka trójca Zagłębie, Korona, Widzew to będą mieli ciężki sezon następny... ale w Odrze mają mądrych działaczy, któzy potrafią zdobyć coś z niczego nauczyć grać, piłkarzy kopiących się gdzieś indziej po czołach. I od 10 lat chyba nie spadli, jak nie dłużej, ile drużyn które regularnie walczą maksymalnie o 8-9 miejsce może się tym pochwalić?

A apropo tych firm:
W Lublinie Ekstraklasy nie będzie, bo nie mam jej kto zorganizować... Motor zawsze mi się kojarzył z drugą ligą. GKS Katowice to melodia przeszłości, nie wydaje mi się aby się podnieśli do poziomu ekstraklasy.... Pogoń niech awansują do I ligi i zobaczymy, czy sobie tam poradzą i jak. I liga (czyli d. II liga) nie była tak słaba od dawień dawień. 3 Zespoły które nie spadły by z ekstraklasy... i długo długo nic... Bo Podbeskidzie, jeszcze się odkeli od czuba.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując