Wyświetl pojedynczy post
boskijelonek
Junior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2008, 19:32
Clapham napisał(a):Wyświetl post
Jesli nawet sie utrzymaja w tym sezonie, to chyba juz po raz ostatni. Ile mozna jechac na wypozyczaniu takich co sie nie sprawdzili? Tam nie ma warunkow ani pieniedzy zeby sie w normalnej (bogatej) lidze utrzymac. Co sezon coraz nizej w tabeli mozna znalezc kluby o dobrej sytuacji finansowej, bo ciagle ich przybywa. Odra na dluzsza mete nie ma szans wytrzymac ich konkurencji i utrzymac sie w Ekstraklasie zbyt dlugo, bo nie ma zadnych perspektyw na finanse porownywalne z innymi, wiekszymi i bardziej 'przyszlosciowymi' klubami.

Może i masz rację, ale ile razy już się mówiło, "w tym sezonie odra jest murowanym kandydatem do spadku"? Co prawda jest to najmniejsze miasto w którym jest klub z najwyższej klasy rozgrywkowej, ale ja bym ich tak szybko nie skreślał. Oni już dwunasty sezon z rzędu są w ekstraklasie i trzeba przyznać radzą sobie całkiem nieźle. A jeśli chodzi o atuty lub ich brak w przypadku małych miejscowości to myślę, że czasem jest lepiej mieć kilku małych sponsorów niż jednego wielkiego. Poza tym C+ pompuje w każdy klub te kilka milionów rocznie, dlatego moim zdaniem mądrym zarządzaniem (a tak moim zdaniem jest zarządzana odra) można zniwelować różnice w budżecie klubów. A twoim zdaniem które kluby z dołu tabeli są bardziej przyszłościowe? Piast? który nawet nie ma swojego stadionu? ŁKS, który jest obecnie najgorzej zoorganizowaną drużyną ekstraklasy? Czy może cracovia, która ma prezesa pajaca? No może jak w przyszłym sezonie wejdzie Zagłębie, i reszta korupcjodajnych klubów to będzie trudniej, ale myślę, że odra jeszcze przez kilka ładnych lat pogla w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując