Wyświetl pojedynczy post
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2008, 18:13
zlotowa92gdansk napisał(a):Wyświetl post
(...)

Ugochukwu Ukah ( 450 tyś E) - Nie wiem czemu, ale ten zawodnik na moje byłby dużym wzmocnieniem obrony Wisły. Początkowo siedziałby na ławce rezerwowych, ale z czasem wskoczyłby do pierwszego składu. Jak wiemy Cleber ma juz swoje lato, i nie wiadomo co będzie z Głowackim? Z Marcelo stworzyłby bardzo dobry "czarnoskóry" środek obrony. WIDZEW ŁÓDŹ

Hubert Wołąkiewicz ( 50 tyś E) - 23 letni środkowy obrońca Lechii Gdańsk. Młody, zwinny, potrafiący się zastawić. Chodz debiutuje dopiero w ekstraklasie jest jednym z najlepszych zawodników Gdańskiej LEchii. Wołąkiewiczem interesowała się swego czasu Legia Warszawa, ale LEchia odrzuciłą ofertę.
(...)
Ci dwaj mają naprawdę spore talenty i JUŻ TERAZ prezentują wysokie umiejętności. W zeszłym sezonie widziałem sporo meczy w wykonaniu Widzewa i już wtedy Ukah świetnie się prezentował. Jest dobrze przygotowany do zawodu pod względem fizycznym. Nie dość, że silny i wytrzymały jak Choto, to w dodatku szybszy od Legionisty. Jego problem polega na koncentracji przez 90-ąt minut. To jest powód popełnianych przez niego błędów. Na pewno jest tańszy niż cena którą podają Niemcy.

Lechista za to ma znacznie lepszą technikę od Nigeryjczyka. Kojarzy mi się stylem gry(oczywiście zachowując proporcje) z elegancko grającym Cannavaro. Też jest(jak na stopera) stosunkowo mały. W tak młodym wieku jest tym zawodnikiem, który w Lechii dyryguje linią obrony. Jego gra robi wrażenie i budzi nadzieję na występy w kadrze. Sporo silniejszych zespołów naszej kopanej się nim interesuje. On akurat ma zaniżoną wartość na niemieckim portalu.

Najważniejsze jednak dla mnie jest to że ci zawodnicy wcale nie kosztowali by fortuny, o ile kupiłoby się ich odpowiednio wcześnie. Historia nas uczy, że niezliczoną już ilość razy zarząd odkładał decyzję o kupnie utalentowanego, wyróżniającego się na tle ligi zawodnika, a po pewnym czasie był już za drogi.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 20.11.2008 o godz. 18:15.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując