Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2008, 12:50
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktos juz o tym pisal czy nie, ale Edson nie dogadal sie z Legia w sprawie przedluzenia umowy i w grudniu przestanie byc jej zawodnikiem.

Ma 31 lat, a wiec 3-4 sezony pogra jeszcze spokojnie. Do tego moim zdaniem dobrych lewych obroncow/pomocnikow nigdy za wielu, a tym bardziej potrafiacego bardzo dobrze wykonywac stale fragmenty gry.
W tym ostatnim aspekcie mozemy szukac rezerw w obecnej Wisle, bo ze stwarzaniem zagrozenia po rzutach wolnych i roznych jest od lat kiepsko.

Wisla ma podobna zdolnosc finansowa do Legii wiec skoro im nie udalo sie spelnic jego wymagan kontraktowych to nie wiadomo rowniez jak z Biala Gwiazda. Ale uwazam, ze mozna chociaz sprobowac i podjac rozmowy, moze akurat sie uda..
Pieknie cie ponioslo Przynajmniej ja tak sadze. Kiedy patrze na gre Edsona, to widze wypalonego faceta, zainteresowanego juz tylko odcinaniem kuponow od slawy, ktora zdobyl dzieki paru rzotom wolnym.
Na dodatek przez ostatnie poltora roku leczyl sie wiecej niz Dawidowski i to powinno byc wystarczajaca przestroga
Warto tez w tym momencie przypomniec slowa prezesa Wilczka. Wisla ponoc nie szuka pilkarzy na rok czy dwa, gdyz zamierza odmlodzic sklad i budowac druzyne na przyszlosc. Z tego wzgledu, byc moze z listy odpadl 28-letni Gargula (takie moje domysly), a gdzie dopiero dziadek Edson zadajacy +/- 300 k euro na sezon. Chyba nawet nie ma o czym spekulowac.
Odpowiedz cytując