wolfy napisał(a):

Ja bym jeszcze poczekał z kanonizacją. Niech zagra dwa sezony na przyzwoitym poziomie, to pogadamy.
Jedno wiem na pewno - jeżeli po tej rundzie/sezonie odejdzie do innej ligi, to będzie to koniec jego kariery
|
Ale ja go nie kanonizuję. Lewandowski swoją grą póki co sam się broni. I można pisać, że niech pokaże taki poziom przez 2 czy 3 lata. To samo słyszałem(i nawet sam tak twierdziłem), że zagubi się w Lechu (bo jednak 2 liga to 2 liga, tam się gra łatwiej). A tu proszę, bramka za bramką (liga, puchary, repra). Potem czytałem, że kadra to dla niego za wysokie progi. I co? Jak widać, znów sobie radzi. Można powiedzieć, że on już gra 2 sezon na wysokim poziomie. Bo w Zniczu grał naprawdę dobrze. A to jest sztuka, by w słabym klubie aż tak bardzo się wybijać. Ja już sobie dałem spokój z ciągłym przyczepianiem się do Lewego. Dlatego nie będę już teraz oceniał, czy jak odejdzie to sobie nie poradzi. Czas pokaże. Ale jeśli będzie grał tak jak gra, to po tym sezonie stracimy nie tylko Brożka z naszej ligi, ale również i Roberta.