Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2008, 15:26
Skorża mówił o zawodniku z polskiej ligi, który może zastąpić Brożka, sądzę że chodzi o Nowaka bo nikogo innego ciekawego po prostu nie ma. Co do jednego jestem pewien Nowak to nie ta klasa i nie te umiejętności co Brożek. Nowak nie ma jednej trzeciej tych predyspozycji co ma Brożek, nie ma takiej dynamiki, zwrotności, techniki, soczystego strzału, nie potrafi grać tak tyłem do bramki jak Brożek, nie potrafi tak osłaniać piłki, nie potrafi się tak rozpychać itp. On tych umiejętności nie nabędzie takie rzeczy trzeba mieć. Największym atutem Nowaka jest to, że myśli, wie gdzie pobiec, wie gdzie strzelić, potrafi się rozpędzić i jest skuteczny. Wyciągając wnioski on nie ma szans zastąpić Brożka, a 800 tys euro to on nigdy nie będzie kosztował, nie dałbym nawet połowy tej kwoty, ktoś potrafi prosto kopnąć piłkę i canal+ kreuje go na gwiazdę co gorsza ludzie wierzą w to co jest tam powiedziane. Do tego ciężko mi wytłumaczyć to jak chłopak zachowuje się w mediach, kiedyś chyba chciał odejść do Lubina a teraz od tak sobie mówi że chce grac w Wiśle. Powinniśmy większą uwagę zwracać na predyspozycje piłkarzy niż na osiągnięcia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.11.2008 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując