janko04 napisał(a):

mam problem z komputerem, otóż jak włączam jakąś grę to mi pokazuje się niebieski ekran i jakieś białe napisy i od razu resetuje się komputer. I tutaj moje pytanie co jest tego przyczyną i jak można temu zaradzić ?
|
Powodów blue screena jest masa, ale nie oznacza to że trzeba od razu robić formata albo lecieć do serwisu. Wystarczy że przepiszesz sobie oznaczenie błędu które się pojawia na niebieskim ekranie, taki komunikat o błędzie. Jak już to będziesz miał, wrzucasz to do google i już masz odpowiedź co się .......i. Jeśli dzieje się tak przy uruchamianiu gier, problemem mogą być sterowniki do karty graficznej. Miałem podobny problem kiedyś przy okazji gry Enter the Matrix. U mnie problem były sterowniki do karty dźwiękowej.
Zazwyczaj jest tak że po niebieskim resetuje się od razu komp. W ustawieniach, zaznaczasz żeby przy błędzie się komp nie resetował. W chwili gdy Ci się pojawi niebieski ekran zostanie on na monitorze i sobie będziesz mógł przepisać kod błędu. Po przepisaniu będziesz musiał nacisnąć przycisk reset na obudowie.