Cytat:
|
Tak czy owak - na boiskach brazylijskich podczas meczu jest mnóstwo miejsca, formacje rozrzucone i nieskoordynowane, brak krycia na 20-tym metrze... Koszmar.
|
Większość meczów jakie widziałem rozgrywana była na Maracanie, tam boisko w stosunku do naszego większe jest o 35 metrów kwadratowych, to jest naprawdę dużo, dlatego efekt wizualny jest czasami taki, że wolno przedostają się pod bramkę czy są porozrzucani po boisku, na takim placu też trudniej o krycie. Zobacz jak wyglądaliśmy na Camp Nou z Barcą, a jak na R22 róznica była kolosalna i sądzę że wielkość boiska miała na to znaczący wpływ, krycie gubiliśmy co chwile.
Cytat:
|
Gdybyśmy pozyskali skrzydłowego, Skorża musiałby wykonać pracę od podstaw.
|
Tu duża przesada, wrzutka drybling, zagranie sklepy, strzał, tam wykonują to lepiej od naszych, a innych elementów prócz gry w obronie na tej pozycji się nie wymaga. Przykład zawodnika Flu Cesara utwierdza mnie w tym, drużyna typu Cruzeiro również ma wspaniale ułożonych skrzydłowych.
Może trochę przesadzam z wielkością Brazylijskiej ligi jednak jestem zadania że połowa zawodników spadkowicz ligi Brazylijskiej grałaby u nas w pierwszym składzie, chodzi mi tu o Fluminense choć wiem że aktualnie nie spada ale brakuje nie wiele.
sorry za off topic