JohnnyH napisał(a):
|
EDIT: Eustachy - Utrata Kosy to rzeczywiście bardzo duże osłabienie, co do Paulisty to mam mieszane odczucia. Czasem potrafił zachwycić a czasem kompletnie znikał. Teraz mamy Małego i coś czuję że chłopak jeszcze nieźle nawywija na tej prawej stronie.
|
Johnny, jasne ze Paulista nie byl wielkim pilkarzem. Gdy jednak spojzysz na niego przez pryzmat suchych statystyk (6 goli + kilka asyst - nie pomne ile dokladnie), od razu widac ze nie byl bez wkladu jesli chodzi o zdobycie tytulu. Nalezy przy tym pamietac, ze bardzo czesto pelnil role rezerwowego, bo nasz nowy superskrzydlowy musial grac niezaleznie od tego co prezentowal na boisku.
Jasiek mial tez taka ceche, ze nawet pomimo wielu niedokladnosci i niedociagniec, niejednokrotnie potrafil rozruszac gre, czego nie da sie powiedziec o gosciu, ktory nagle wskoczyl w jego miejsce i dopiero niedawno ustapil pola Maleckiemu.
Szczerze mowiac, Maly przypomina mi Jaska w sporej mierze. Poki co wiecej wiatru niz efektow, ale mimo wszystko ma okreslone atuty. Powinien jednak poprawic wiele elementow, a w szczegolnosci strzal, by miec skutecznosc chocby na poziomie takiego Paulisty. Jedno jest dla mnie pewne - snajpera z niego to juz raczej nie bedzie, mimo iz kariere rozpoczynal wlasnie w ataku.