1q2 napisał(a):

Eustachy i JohnnyH
jasne ze jedynym racjonalnym wyjsciem jest przyznanie sie do bledu i proba pozbycia sie go za wszelka cene ,tylko zauwazmy ze mamy doczyniena z naszym klubem i tu przewidziec przyszlosc - czy beda dalej brnac w to czy nie - nie sposob.
Pozostaje tez problem, kto go wezmie - domyslam sie ze po pierwsze to nasi by chcieli jakies pieniadze , a po drugie Lobo ma cholernie wysoki kontrakt, i trudno przypuszczac, by dobrowolnie zgodzil sie na jego obnizenie.
No i najgorszy aspekt tej sprawy, czyli wtopienie sporej kasy - kasy naszego wlasciciela A on tego nie lubi.
Gdzie jasne jest ze nie zawsze sie wygrywa a wydaje sie ze z nawiazka straty za operacje pt Lobo w Wisle, 'pokryje' Marcelo.
Ja mimo wszystko typuje ze wygra wariant trzymania go przynajmniej do wiosny
|
Mam nadzieję że Łobo ma kontrakt motywacyjny, a skoro tak (po to chyba są one w ogóle wprowadzane) to jak gra pyte z groszkiem to siedzi na ławie i nie kosi pieniądza i nie ma jaguara. Obawiam się że ze sprzedażą Łoba będzie tak jak ze sprzedażą Dawidowskiego. Ciężko znaleźć kupca na takiego gościa. Może jakiś dobry producent telewizyjny skręciłby jakieś DVD na które nabrałby się jakiś zagraniczny klub. Myślę że do ligi Izraelskiej wzieli by go w ciemno, zwłaszcza po zobaczeniu na filmie asysty z Beitarem.
Co do tego co zrobi Cupiał to myślę że prędzej czy później dojdą do niego słuchy że ma mocno przeinwestowanego zawodnika w klubie. Wtedy zapewne rzuci okiem w tablę i jeśli nie wyniki to nic duetu Skorża/Bednaż nie obroni. Dlatego też mam nadzieję że Pan Maciek się opamięta i odpuści sobie Łoba raz na zawsze....no chyba że zacznie pokazywać niesamowite rzeczy na treningach i w meczach pucharu śmietnika.
EDIT: Eustachy - Utrata Kosy to rzeczywiście bardzo duże osłabienie, co do Paulisty to mam mieszane odczucia. Czasem potrafił zachwycić a czasem kompletnie znikał. Teraz mamy Małego i coś czuję że chłopak jeszcze nieźle nawywija na tej prawej stronie.
Pozdrawiam