Wyświetl pojedynczy post
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2008, 14:23
Arturo Qr2nów

Widzisz Arturo ja wcale nie robie z Zienia super zawodnika. Wg. mnie jest to bardzo przyzwoity piłkarz jak na polskie warunki i może poza jednym sezonem gdzie w czoło kopali się absolutnie wszyscy (no może poza Błaszczem ale On to zupełnie inna liga) Marek grał bardzo równo. Dawał te kilkanaście asyst i dokładał 8 bramek. Pokaż mi drugiego tak regularnego skrzydłowego w polskiej lidze. Fakt poprzedni sezon to była pełna kosmonautyka w Jego wykonaniu, chyba sam Zieniu był w ciężkim szoku i można się było spodziewać obniżki formy po takim sezonie. W moim mniemaniu jest to nadal jeden z najlepszych skrzydłowych w polskiej lidze tylko tak jak napisał Eustachy jego motoryka w tej rundzie jest na poziomie Łobodzińskiego (czyli absolutna rozpacz) i to jest zastanawiające. Dlaczego tak jest tego nie wie nikt oprócz samego Marka. Wszyscy znamy jego wady, średnia jak na skrzydłowego szybkość, kiepskie przyspieszenie, bardzo marny drybling. Jednak w porównaniu z całą resztą ligowych skrzydłowych jego atuty czyli myślenie na boisku, dobre dośrodkowanie, przyzwoity strzał robią jednak różnicę. W czym Piotrek Brożek jest lepszy od Zienia Wg. mnie pod każdym względem jest po prostu gorszy.

Wiesz, historie że Skorża nie powinien mu dzisiaj dawać szansy bo kiedyś był wielką nadzieją i nie sprostał wymaganiom nie mają większego sensu. Dorównanie poziomem Kamilowi Kosowskiemu z najlepszych czasów było niemożliwe a takie właśnie stawiali przed nim wymagania kibice. Zieniu swój poziom piłkarski ma tylko trzeba mu pomóc go osiągnąć a nie sadzać na ławie bo tam na pewno do formy nie dojdzie. Tymczasem przez takie decyzje cierpi gra całej drużyny, bo wolę kulawego Zienia na lewej pomocy niż Piotrka Brożka na tej samej pozycji.

staszek2309

Wiesz czym się wygrywa tytuły Równą grą w całym sezonie i wygrywaniem meczy z wszystkimi ogórami. Taka jest prawda. Co z tego że Legia pare razy na stłukła na Łazienkowskiej skoro to my śpiewaliśmy pod Adasiem rok w rok.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując