Arked napisał(a):

Rotacja składu jest skutkiem bardzo słabej postawy zawodników, którzy mieli w dużej mierze stanowić o sile Wisły w tym sezonie czyli przede wszystkim Zieńczuka i Łobodzińskiego. Na początku mieli oni miejsce w składzie i gra wyglądała kiepsko. Fakt, że mimo licznych zmian nadal gramy bez polotu świadczy raczej o totalnym braku argumentów w ataku niż negatywnych skutkach rotacji.
Wygląda to wszystko trochę jakby Skorża miotał się próbując wycisnąć z tej drużynt co się da. Myślę, że robi to całkowicie świadomie aby pokazać nasz niedostatek potencjału ofensywnego i konieczność wzmocnień.
Liczne zmiany w składzie dały pozytywny skutek i pozwoliły na ocenę aktualnych możliwości zawodników jakich posiadamy. Do tej pory wygranymi w tej rywalizacji są Małecki, Marcelo i Diaz, zaś przegranymi Zieńczuk, Łobodziński, Niedzielan i Głowacki. Taka wiedza jest bardzo ważna przed zbliżającym się oknem transferowym.
|
Powiem tak, jeśli kluczowy zawodnik nie jest w formie to trzeba dać mu szansę tą formę odnaleźć. Jeśli jest to zawodnik klasowy (Zienia za takiego w polskich realiach uważam) który w dodatku walnął w poprzednim sezonie 16 bramek i miał najwięcej asyst w lidze to grając nim w składzie jest szansa że do takiej formy dojdzie. Wyciąganie dobrego zawodnika (bez formy) i zastępowanie go piłkarzem kompletnie nie nadającym się na tą pozycję nie jest dla mnie przemyślanym działaniem tylko dużym błędem. Z Łobo sytuacja jest inna...ten gość nie powinien grać w podstawie od początku tego sezonu po tym co wyrabiał w poprzedniej rundzie. Pokaż mi człowieka na tym forum który zakładał że Łobo będzie stanowił o sile drużyny w tym sezonie, większość ludzi modliło sie żeby przynajmniej grał na przyzwoitym poziomie.
Zgodzę się z jednym co napisałeś. Nasz Trener w chiwli obecnej się miota. Ale z całym szacunkiem miał całą na maksa lajtową rundę wiosenną aby poukładać ten skład po odejściu Kosy.
Byłbym ostrożny ze sprzedawaniem Zieńczuka i Głowackiego. Weź pod uwagę że pod koniec ubiegłego sezonu wszyscy nosili ich na rękach i to zasłużenie !!! Wg. Ciebie ta runda pełna eksperymentów w składzie i rotacji nie tylko piłkarzy ale pozycji piłkarzy ma świadczyć o przydatności zawodników którzy obok Kosy i Brożka zrobili nam mistrza w ubiegłym sezonie

Przyznam że dla mnie to dziwna logika.
Pozdrawiam