Wyświetl pojedynczy post
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2008, 06:17
kot napisał(a):Wyświetl post
Trudno uznawać Diaza za konkurenta dla kogokolwiek, gdyż Skorża traktuje go jako zapchajdziurę i pewnie skończy jak Jasiek, kosztem albo innego lewego obrońcy, pomocnika, rozgrywającego czy stopera.
Paulista by się na pewno przydał,ale co do oceny Diaza to się nie mogę zgodzić . .
On raczej jest zawodnikiem dla którego zawsze znajdzie się miejsce i zazwyczaj wychodzi w pierwszym składzie kosztem kogoś innego . Po prostu to wszechstronny piłkarz do tego w przeciwieństwie do Paulisty świetny wydolnościowo i perspektywiczny .Ja osobiście uważam że do tego ma spory potencjał .

Cytat:
Dziś nie zobaczyliśmy Cantoro i Wtorka. Niestety , ale uraczyli nas swoim partactwem Łobo i Pietia na skrzydłach. No i trwale zniknął z jadłospisu Skorży - Dawidowski. W/g mojej oceny są to piłkarze Wisły do niej nie przystający. Ale i pośród nich istnieje przepaść. Łobo,Wtorek i Dawidowski są poza wszelką oceną przydatności. Jakim cudem Ci piłkarze jeszcze grają w Wiśle, nie mam pojęcia. Jestem pewien, że nawet w 2 lidze nie mieściliby się w składach wyjściowych. To jest poza wszelką krytyką i niszczy jakąkolwiek logikę profesjonalnej piłki i klubu piłkarskiego, jeśli widzimy, jak na naszych oczach wyrządza się krzywdę Wiśle a sami owi piłkarze sprawiają wrażenie ludzi, żywcem przeniesionych ze świata abstrakcji. I jeszcze jak pomyślę żartobliwie o Ćwielongu - " Pepe wróć ", to przyznaję Cupiałowi rację, aby ktoś nad przyszłymi transferami wreszcie zapanował, bo więcej tak tragicznych pomyłek Wisła już nie przeżyje na szczycie tabeli ligowej.
Piotrek Brożek to najlepszy w naszej lidze lewy obrońca może także grać w pomocy i w ataku choć tam rzeczywiście nie prezentuje wszystkich swoich atutów .Ma kontrakt i jest w miarę perspektywiczny .
Pozbywając się go stracilibyśmy zainwestowane w niego pieniądze ,a inne kluby polskiej ligi przyjęłyby go z pocałowaniem ręki i byłoby to dla nich poważne wzmocnienie . Poza tym Brożek chyba nie jest pierwszym lepszym piłkarzyną i znaczy coś więcej dla tego klubu ?

W Łobodzińskiego też trochę zainwestowaliśmy ,że coś tam potrafi pokazał w paru meczach reprezentacji.Na sile nikt za uszy nie będzie ciągnął ale do przesady ,poza tym w pewnych sprawach warto się zdać na nos trenera ,on ich obserwuje na co dzień .
Pamiętam gdy tu pół forum zachwycało sie Łobodzińskim,zaś ja nie byłem absolutnie do niego przekonany.Ale teraz po paru meczach w kadrze nieco zmieniłem do niego stosunek . Nie powinniśmy na siłę go skreslać .

Niedzielan zaś przed kontuzją był naprawde pożytecznym piłkarzem ,zwarzywszy na to że w ataku mamy biędę a do wygaśnięcia jego kontraktu zostało sporo czasu ,kiedy tylko jest mozliwość,powinno sie go ogrywać ,co i czyni Maciek .Sprzedać i tak go nie sprzedamy miejmy nadzieję że do końca sezonu dojdzie do jakiejś przyzwoitej dyspozycja(takiej która by go chociaż predysponowała do roli pożytecznego zmiennika),a może już w przerwie zimowej ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 13.11.2008 o godz. 06:21.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując