Wyświetl pojedynczy post
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2008, 23:24
Odnośnie Daewoo Espero to mogę powiedzieć kilka słów bo jestem szczęśliwym posiadaczem jednego takiego Kupiłem go w zeszłym roku po wakacjach od wujka z pewnym przebiegiem 55 tys (Tak tak to jest możliwe) Jak na 10 letni nie garażowany samochód to z rdzą problemów nie ma. Na wiosnę pojawiła się niewielka plamka na krawędzi bagażnika i tyle. Samochód jest niezwykle wygodny, niesamowicie cichy w środku (najcichsze auto jakim jeździłem w życiu a było ich trochę) nic się nie tłucze, nie piszczy. 90 koników przy 1,5 benzyna to żadne szaleństwo ale 16 zaworów robi swoje i autko do 140 km/h rozpędza się bez oporów, a więcej też można tylko dłuższa prosta jest potrzebna tak jak ta pod M1 . Wkręcic silnik na 7 tys to też żaden problem. Wszystkie cztery elektryczne szyby działają tak samo podgrzewane lusterka i automatycznie wysuwana antena.Spalanie po mieście max 9 na trasie 6-7 przy 90/h. Cała zimę pracowałem w Zakopcu i różnie było z pogodą - Mondeo kumpla (Diesel Power ) milczał jak zaczarowany po nocce z -30 C, mój palił od razu. Od roku zrobiłem 15 tysięcy i nic się nie zepsuło, teraz wybieram się na przegląd (pasek rozrządu do wymiany), ale części do niego to grosze. Wygląd oczywiście nie jest jakiś super nowoczesny, ale to w końcu auto z ubiegłego wieku, jak się go umyje i wypoleruje to idzie się przyzwyczaić. Pierwotnie samochód był projektowany dla Renault, ale w końcu wykupiło go Daewoo, a świetny wspólczynnik oporu powietrza zapewnia bardzo duży komfort jazdy. Dokupiłem porządne radio, cztery głośniki Infinity i na razie na nic innego zamieniać nie będę. Wnioski z tego są takie: Jak możecie to kupujcie auto od znajomego lub z pewnego żródła. Najważniejszy jest stan auta, a nie jego marka. Golf po 5 dzwonach, z kręconym licznikiem i orkiestrą tapicerki w środku, ale z naklejką Remus i rynną w miejscu wydechu - wieś. No chyba,że jedziecie na dyskotekę do Oksy.
Odpowiedz cytując