Panowie, wiem że to nie temat na opisywanie swoich problemów, ale tutaj siedzą sami komputerowi spece więc liczę na pomoc
Sprawa wygląda tak: jestem graczem ale to pomijam. Mam następujący problem- posiadam komputer stacjonarny do którego podpięty jest router, ja pracuję i gram na nowym laptopie. Kiedy grałem na stacjonarnym a laptopa jeszcze nie posiadałem, nie miałem żadnych problemów z połączeniem internetowym podczas gry. Teraz grając na notebooku mam szarpania co kilkanaście sekund. Nie wiem czego to może być wina, problem pojawia się i gdy stacjonarny jest włączony, i gdy stacjonarny jest wyłączony. Posiadam łącze 2 mb/s, jednak nie uważam aby to była wina łącza. Podejrzewam że problemem mogą być zakłócenia na linii router-laptop, jednak teoretycznie jest to niemożliwe- odległość obu urządzeń to ok 3 metry, na notebooku "Siła sygnału- znakomita". Ping w grze bardzo nisku, packetlosty 0,00. Wszystko niby pięknie i kolorowo...
Macie może jakieś pomysły? Propozycje? Czekam i liczę na Was, z tymi lagami nie gra się komfortowo a dawniej tak było :(
Notebook HP Pavilion dv5-1040ew
Router Edimax 6204wg