melin napisał(a):

Podobnie z sytuacją kiedy obrońca ŁKSu zatrzymał ręką piłkę zmierzającą w kierunku ich bramki po strzale Diaza -też uznano że to że trzymał rękę uniesioną i wysuniętą do przodu było "naturalnym ułożeniem" ...
W podobnych sytuacjach w innych meczach domagali się kartki lub karnego...
Także mnie zastanowiło dlaczego nie było tej sytuacji z Marcelo i Jarką-można by było zobaczyć jak było naprawdę ..
|
też to widziałem , kanałowcy wznoszą się na wyżyny "obiektywności" , sytuacji z kascelanem szkoda komentować , winą Diaza było jak ktos pisał że nie zrobił"drogi" do bramki tylko bezczelnie blokował do niej dojście, słabik mówi karny ale cóż taki to słabi(a)k , potem ręka po strzale Sobola , jak wygladała sytuacja , Sobol strzela głową , piłka zmierza w światło bramki , gostek z łks stojący na lini strzału zatrzymuje piłke ręką, nie wiem czy był ruch ręki? , czy chciał czy nie? ALE PIŁKA ZMIERZAŁA DO BRAMKI!!!,kanałowcy ze słabiakiem na czele wydaja werdykt , karnego nie ma ! a teraz podobny przykład tylko przesuwamy się z akcja około 5 m do przodu, dajmy na to że gostek złks-u stoi na lini bramkowej(żeby było bardziej czytelne), Sobol strzela z około 5-tego metra , trafia w rękę gostka która odstaje około 30-40cm od ciała , i jak kanałowcy ? karny czy nie?jak Wisła ?NIE? rozumiem ,nie mam wiecej pytań