Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2008, 21:48
konrad napisał:
Cytat:
tylko, że ja nie słyszę żadnych konkretnych minusów. Jakie to nie wybaczalne błędy zrobił Skorża, że należy go zwolnić p.Gwiaździsty?
Część kibiców traktuje trenera, nieważne czy to Kasperczak czy Skorża jak bożka, którzy nie podlegają krytyce i mają być noszeni na rękach i już. Inni nie ulegają tym miłościom i zadają pytania, dlaczego zespół gra słabo. Skąd taka metamorfoza, że zespół , który kilka miesięcy temu w cuglach zdobył mistrzostwo nagle nie potrafi wygrać meczu z zespołami, które bronią się przezd spadkiem (nikt chyba nie powie, ze na te właśnie zespoły potrzeba było wzmocnień). Dlaczego przegrywamy z kretesem u siebie w arcyważnym meczu z Amiką, przegrywamy w kolejnym arcyważnym meczu z Legią itd. Chyba są to pytania, które nie można zbyć głupkowaty wygodnickim stwierdzeniem, ze zabrakło transferów. Bo zespół gra brzydko.
Wczesniej już zadawałem pytanie. Ile meczów, drużyna zagrała tak, że swoją grą ściągnęła na trybuny widzów. Pomimo zmniejszenia pojemności stadionu co mecz daleko do kompletu. I nie czarujmy się, nie chodzi tu tylko o ceny biletów. Bo jak zespół gra dobrze, to wielu wysłupła ostatni grosz.
Ja do Skorży mam pretensje choćby za to, że od połowy sezonu wiosennego gdy już było wiadomo, ze mamy MP trzymał się ciągle jednego składu. Że w wygrywanych meczach nie wpuszczał i nie ogrywał młodych piłkarzy. Nagle pokazał się z dobrej strony Maczyński, ale jak złapał kontuzję i gdy się zorientował, ze nie pogra w żadnym meczu to ochota pewnie odeszła. I tak każdemu kolejnemu. Nagle młody Kowalski. Chwalony. Teraz przyszedł Marcelo i wiadomo, ze juz nie pogra. Ale wtedy mógłby się pokaząć szerzej. Janiki, Burligi itd. Ich gra nic nie kosztowała. Przynajmniej na kilka kolejek przed końcem mogli wchodzić. Kogo młodego Skorża wypromował ? Poprzednik Kasperczak też ich nie widział. Dlaczego w innych klubach trenerzy nie boją się wprowadzać młodych ? Za to w wygrywanym na spokojnie meczu z Ruchem Pan Maciej wpuszcza kogo ? ..... tak , Dawidowskiego, który w wywiadzie mówi, ze nam sie zaśmieje w pysk jak strzeli w końcu gola .
Panie Konrad proszę wytłumaczyć to genialne posunięcie Pana Trenera. Napewno zdołasz. Czekam.
Każdy trener popełnia błędy, tylko trzeba o nich mówić rzeczowo i bez pozycji na kolanach. Np. w ostatnim meczu zdziwiłem sie, że potrzba mu tyle czasu, aby dostrzec, że Boguski nadawał sie do zmainy co najmniej od 20 min. I tak jak nie ma Kasperczaka, tak i za jakiś czas nie będzie Skorży. I nie mamy na to wpływu. Za wielu zako..... sie bezgranicznie w zawodnikach i trenerach i potem mają problemy jak odejdą.