Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2008, 20:56
Ja sugeruję naszemu trenerowi, wprowadzenie obowiązkowych treningów strzeleckich dla piłkarzy. Tak z wolnego, karnego jak i z biegu czy główki. Tak sobie myślę, że codziennie wszyscy piłkarze, po podstawowym treningu, powinni przez dwie godziny strzelać do bramki z wszystkich tych w/w pozycji.

Trener powinien też wprowadzić pewną grę czy zabawę w tzw. "frycowe" w umownej wysokosci lub innej formie, ustalonej przez piłkarzy, za ewidentne a nie sytuacyjnie trudne, psucie piłki. Mam tu na uwadze niecelne podania lub strzały, bez presji ze strony przeciwnika i to obojętne czy nogą czy głową czy ręką.

Gra Wisły jest zbyt statyczna i przejrzysta. Wszyscy wiedzą, że zespól gra na Brożka i to najczęściej powolnym atakiem pozycyjnym. Pojęcie szybkiej kontry w wykonaniu Wisły nie istnieje a wrzucanie długich piłek za obrońców, na szybkiego Brożka, jest już dawno rozpracowane, przez wszystkich naszych ligowych rywali. Brakuje nam tzw. nieobliczalności w rozgrywaniu piłki i zdobywaniu bramek.

Jak ryba wody, tak Wisła potrzebuje sensownych napastników i skrzydłowych oraz rozgrywającego i to takich, których nie będzie trzeba zostawiać po treningach w celu uczenia ich siły czy precyzji strzeleckiej, gdyż jak widać po naszych obecnych asach strzeleckich, im chyba już święcona woda nie pomoże aby nabyć tę umiejętność ( Cantoro,Sobol,Łobo,Niedzielan,Boguski,Małecki itd. ). W ogóle pierwszym kryterium przy kolejnych transferach, powinna być umiejetność strzelecka z każdej pozycji czy sytuacji, gdyż w tej specjalnosci, jesteśmy wyjątkowo ułomni i żle skomponowani, jeśli 99 % naszych piłkarzy ma wadę strzelecką i to nie wyrywkową ale całkowitą czyli z każdej sytuacji i pozycji boiskowej. A jak sięgam pamięcią w nieodległą przeszłość, nasza linia ofensywna a w tym zwłaszcza linia pomocy, zawsze była bardzo skuteczna pod wzgledem strzeleckim. Wisła Krakowska bez siły ognia, nigdy nie będzie sobą, czyli zabójczo skutecznym zespołem.
Ostatnio edytowane przez kot : 09.11.2008 o godz. 21:29.
Nie ma rzeczy niemożliwych.