nesta napisał(a):

|
Jeszcze slowko a propos Marcelo... Gra swietnie i jest bezbledny. Dlatego nie rozumiem tej rotacji Skorzy na srodku obrony, ktora polega na tym, ze w kazdym meczu inny z trojki srodkowych obroncow siada na lawke. Zgoda, wszyscy sa bardzo dobrzy, kazdy w polskiej lidze sie sprawdzi, spelni swoje zadanie, nie ma miedzy nimi duzej roznicy. Ale chodzi o pewna sprawiedliwosc - graja najlepsi. A nie da sie ukryc, ze ostatnimi czasy Glowackiemu zdarzylo sie pare bledow, a Marcelo i Cleberowi nie. Dlatego uwazam, ze ta dwojka powinna narazie grac.
|
Istnieje coś takiego jak zmęczenie materiału. Oni nie mogą grać po 30 równych meczów. Każdy musi się troche zregenerować. Na tym polega sens obecnej trenerki.
Ja bym jeszcze zaryzykował wpuszczanie młodych środkowych pomocników i skrzydłowych z Wisły II Kraków, a także próbowanie Kowalskiego na prawej obronie - tak grał w sparingu w Wadowicach w Maju, akurat miałem wolne to pojechałem na mecz, bo mam niedaleko.
swoją drogą bramkarz z Wadowic zrobił lepsze wrażenie niż Cebanu i Juszczyk razem wzięci.