Wyświetl pojedynczy post
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2008, 21:58
Łapy precz od Skorży!

Ja nie widzę żonglowania składem - to była nasza pierwsza jedenastka. Ewentualnie to na bokach obrony mogliby zagrać Baszczu i Pietia, ale na pewno nie kosztem Diaza. A co widzielibyście Łobodzińskiego i Zieńczuka w wyjściowym składzie (nota bene wszyscy ostatnio lamentowali że za dużo grają). Trener po pewnym czasie musiał dać odpocząć najbardziej zmęczonym i wpuścił wyżej wymienionych i zrobili wielkie nic. Małecki i Diaz robili dużo szumu, szli na przebój. Skorża wystawił optymalny skład ale nie mógł wiedzieć że wielu piłkarzy nie zagrało na ostatnio prezentowanym poziomie.

A teraz jak ja widziałem poszczególnych piłkarzy: Pawełek rozegrał kolejny świetny mecz i oby tak dalej, super że już nie wybija piłki na pałę. Singlar trochę zagubiony i prawie wcale nie ujawniający się ofensywie. Marcelo wygrywa każdą główkę ale posyła piłkę tam gdzie nie trzeba. Głowacki a po co te crossowe podania udały się dwa na wiele. Obaj w defensywie poprawnie, ale tak od 70 min mogli częściej robić przewagę. Diaz masa niedokładności, piękny soczysty strzał szkoda że nie wpadło. Pietia wszedł za nie odpowiedniego piłkarze (wg mnie) a pokazał kilka ciekawych akcji np wrzutek. Małecki dziś niedokładny straszliwie. Sobol szkoda nieskuteczności ale brał odpowiedzialność na siebie jako jedyny. Jirsak długimi chwilami nie widoczny, ale nie możecie zarzucać mu źle bitych stałych fragmentów. Niedzielan występ pozytywny ale za dużo akcji na drugie tempo i przytrzymaniem piłki. Boguski- dziś nie tak przebojowy za dużo mu nie wychodziło. Brożek- wcześniej strzelał takie akcje z zamkniętymi oczami ale dajmy mu spokój i on mógłby móc kiedyś odpocząć a każdy może mieć słabszy mecz- on miał taki pierwszy w tym sezonie. Zieńczuk, Łobodziński- brak mi słów, ale kogo Skorża miał do wpuszczenia:/

Co do Sobola to jak dla mnie jego gra jest efektowna - spójrzcie jak nieraz zdecydowanie i pewnie odbiera piłkę, a i do przodu zagra niekonwencjonalnie. I on coś ustrzeli wkrótce...

Ogólnie wszystkim ten mecz nie wyszedł, nie było zawodnika którego możemy ocenić pozytywnie, ale też nikt nie zawiódł. Gdyby była skuteczność to i gra podobałaby się bardziej i nikt nie narzekałby.

Co do samego meczu to
Ostatnio edytowane przez matti123 : 08.11.2008 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując