Wyświetl pojedynczy post
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2008, 13:21
wyar napisał(a):Wyświetl post

i zaraz bysmy mieli koniec znieczulicy spolecznej (podoba mi sie zwlaszcza przymiotnik spoleczny,dowodzi tego,ze to Towarzysz),no i ludzie zaczeliby samodzielnie myslec (jakosc tego myslenia bylaby zgodna z jakoscia myslenia Snakes'a )
Ach, no i jeszcze PRL byl bandyckim ustrojem (Boze Bron ! zebysmy uznali,ze wlasnie lewicowym...)
Ale najlepsze jest na koniec - ten sam facio,ktory zapewne siedzi przed kompem,i cala jego pomoc tym,ktorzy zdychaja pod smietnikiem,polega na...pisaniu,ze ktos wlasnie zdycha pod smietnikiem,a biskup w zlocie itd...,ten sam facio,ktoremu mozna przeciwstawic fantastyczne przyklady dzialalnsci Kosciola wsrod wiernych,olbrzymiej pomocy (ciekawe,co to Caritas,Kuchnie Brata Alberta,Hospicja Koscielne) - ten sam facio pisze,ze Kosciol wpycha sie w nie swoje sprawy,jak homoseksualizm i aborcja !
Niestety,moge dostac bana,ale jest granica bezczelnej glupoty,ktora mozna wypisywac...
Twój ban nic nie zmieni i nie jest to żadne poświecenie.
Nie baw sie w Kaczyńskich ,i nie mow ze jak ktos nie jest z toba to: agent,wróg czy jak napisales "Towarzysz". Demokracji to chyba ty nie lubisz ,bo atakujesz kazdego kto ma inne poglady .Ja w przeciwienstwie do ciebie nie kieruje jaki epitetów pod twoim adresem tylko opisuje rzeczywistosc.
A pro po tych Caritasów to jestem rzeczywiscie pod wrazeniem Widzialem kiedys taki dom prowadzany przez ksiedza. Cos a'la pensjonat-willa w ktorym mieszkało moze z 10 osob a kasy pewnie bral tyle zeby na 100 osob wystarczylo. Nie chce takze wrzucac wszystkiego do jednego wora bo sa tez "prawdziwi ksieza" (np.Isakowicz Zaleski,ktory buduje do spolki z Fundacja Anny Dymnej dom dla niepelnosprawnych) ,ale niestety wiekszosc tych pasterzy to denni ,zapatrzeni w siebie ludzie.Taki Dziwisz co chwile kombinuje gdzie by tu pomnik JP2 wrzucic,juz jeden wrzucil do Siedziby Krolów na Wawel ,czekamy na kolejne,bedzie nam wszystkim lepiej od tego..
A pro znieczulicy ,to jesli juz ma byc ,to niech bedzie ale nie pod plaszczykiem obludy i chodzenia co niedziele do kosciola po czym godzine po mszy by cie w lyzce wody utopili,przynajmniej(mowiac po lzartem) bedzie to "szczera znieczulica" .Jako takie religijne spoleczenstwo ,gdzie wszyscy sie obnosza z ta swoja wiara ,to na codzien naprawde dobrze nie jest w kwestii zwykłej zyczliwosci. Ponoc w jakis badaniach (nie mam dokladnych danych jakich ,bo slyszalem to chyba w radio ,wiec mozecie mi zarzucic ze mam je z sufitu ale trudno napisze)wykazano ,ze najbardziej altruistyczne narodowosci to...Skandynawowie,czyli odziwo kraje raczej ateistyczne.Ludzie sa dla siebie anonimowi na ulicy ,nie mowia sobie "Dzien dobry" myslac jak podlozyc noge. Gdy trzeba jednak pomoc to sa bardziej sklonni do zwyklego podania reki komus kto w jakis sposob "upadl".

Sorry za interpunkcje i składnie,ale szybko sie staralem odpsiac
Ostatnio edytowane przez Snakes : 08.11.2008 o godz. 13:24.