Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2008, 12:28
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Mnie nie boli katolicyzm ,mnie boli postepujacy klerykalizm tego kraju.Boli mnie jak widze rozsypujące sie ,odrapane szkoły,przedszkola czy szpitale ,na ktore nie ma kasy ,ale zawsze jest kasa na swiatynie z marmuru i złota. Wierzyc sobie mozesz w co chcesz nikt ci nei zabrania,tylko niech wiara nie bedzie przyczynkiem dla tkw. kapłanów do gromadzenia fortun ,bo to nie to samo.
Lewicowy światopoglad ,jest czymś zupełnie naturalnym i zdrowym .Jedz na zachod to zobaczysz. W Polsce niestety lata PRL ,które przyznaje były bandyckim ustrojem,tak negatywnie nastawia ludzi.
Prawicowe wartosci "w wydaniu Polskim",ktorymi sie tak szczycisz, to jest powszechna znieczulica spoleczna, brak samodzielnego myslenia ,kult jednostki "bo ktos mi tak powiedzial" , i tkw solidarnosc ,ktora z Solidarnoscia lat 80-tych nie ma nic wspolnego czyli jeden zdycha z głodu przy śmietniku ,a w tym samym czasie biskup obwieszony złotem mówi "Bądźcie miłosierni ,pomagajcie innym i żyjcie skromnie" , i wieczne wpychanie sie w nieswoje sprawy typu : homoseksualizm i aborcja

Panowie,toz to kabaret... Ile ten Snakes ma lat,jak obstawiacie ? Bo nie dosc,ze nieuk ( a moze konczyl szkoly rozne) ,to jeszcze na etapie bajek - powoli zaczynam rozumiec nienawisc pewnych ludzi do demokracji - dac takiemu "myslicielowi" prawo do glosowania, i zaraz bysmy mieli koniec znieczulicy spolecznej (podoba mi sie zwlaszcza przymiotnik spoleczny,dowodzi tego,ze to Towarzysz),no i ludzie zaczeliby samodzielnie myslec (jakosc tego myslenia bylaby zgodna z jakoscia myslenia Snakes'a )
Ach, no i jeszcze PRL byl bandyckim ustrojem (Boze Bron ! zebysmy uznali,ze wlasnie lewicowym...)
Ale najlepsze jest na koniec - ten sam facio,ktory zapewne siedzi przed kompem,i cala jego pomoc tym,ktorzy zdychaja pod smietnikiem,polega na...pisaniu,ze ktos wlasnie zdycha pod smietnikiem,a biskup w zlocie itd...,ten sam facio,ktoremu mozna przeciwstawic fantastyczne przyklady dzialalnsci Kosciola wsrod wiernych,olbrzymiej pomocy (ciekawe,co to Caritas,Kuchnie Brata Alberta,Hospicja Koscielne) - ten sam facio pisze,ze Kosciol wpycha sie w nie swoje sprawy,jak homoseksualizm i aborcja !
Niestety,moge dostac bana,ale jest granica bezczelnej glupoty,ktora mozna wypisywac...
You'll never know...