Wyświetl pojedynczy post
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2008, 09:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Ciebie boli po prostu katolicyzm, ale musisz zrozumieć jedno - nie udało się Twoim ideowym poprzednikom go pokonać, nie uda się i Tobie.

A o niezbywalności prawa do własności prywatnej była już dyskusja, ale jak widać niczego Cię nie nauczyła.

Na koniec - w polskim prawie nie istnieje termin "sekta", nie są więc one zakazane ani ścigane tak długo, jak długo nie złamią prawa. Jesteś jak widzę w temacie ignorantem, więc najpierw się doucz, a później powtarzaj kłamstwa z lewackich broszurek(jeżeli nadal będziesz uważał, że warto).
Mnie nie boli katolicyzm ,mnie boli postepujacy klerykalizm tego kraju.Boli mnie jak widze rozsypujące sie ,odrapane szkoły,przedszkola czy szpitale ,na ktore nie ma kasy ,ale zawsze jest kasa na swiatynie z marmuru i złota. Wierzyc sobie mozesz w co chcesz nikt ci nei zabrania,tylko niech wiara nie bedzie przyczynkiem dla tkw. kapłanów do gromadzenia fortun ,bo to nie to samo.
Lewicowy światopoglad ,jest czymś zupełnie naturalnym i zdrowym .Jedz na zachod to zobaczysz. W Polsce niestety lata PRL ,które przyznaje były bandyckim ustrojem,tak negatywnie nastawia ludzi.
Prawicowe wartosci "w wydaniu Polskim",ktorymi sie tak szczycisz, to jest powszechna znieczulica spoleczna, brak samodzielnego myslenia ,kult jednostki "bo ktos mi tak powiedzial" , i tkw solidarnosc ,ktora z Solidarnoscia lat 80-tych nie ma nic wspolnego czyli jeden zdycha z głodu przy śmietniku ,a w tym samym czasie biskup obwieszony złotem mówi "Bądźcie miłosierni ,pomagajcie innym i żyjcie skromnie" , i wieczne wpychanie sie w nieswoje sprawy typu : homoseksualizm i aborcja