leyzer87 napisał(a):

|
Weź w końcu przeczytaj te programy i przestań .......ić. Mówiłeś, ze "z chęcią to zrobisz", a ja widzę, że cały czas nie masz pojęcia o ich(McCain, Obama) planach.
|
Twój jedyny argument w postaci słownictwa to 'przestań .......ić'? Czytałęm te programy, jednego i drugiego. Mam tu teraz wymienić po kilka punktów z ich planu? Proszę bardzo, bo ja opieram się na konkretach, w przeciwieństwie do Ciebie.
Obama:
- zamierza m.in. zwolnić z podatków starszych obywateli, którzy mają roczne dochody poniżej 50 tys. dolarów
-W związku z kryzysem mieszkaniowym proponuje pakiet 30 mld USD wsparcia dla właścicieli nieruchomości
a i ktoś tu pisał o tym, że Obama nie będzie żadnym stopem dla Rosji.
-W przemówieniu wygłoszonym do weteranów w sierpniu Obama sugerował, że jako prezydent poprze zablokowanie wejścia Rosji do Światowej Organizacji Handlu (
WTO) w odpowiedzi na rosyjskie postępowanie wobec Gruzji.
McCain:
-zapowiedział, że jeśli zostanie prezydentem, to do 2013 będą niższe podatki i szczelniejsza granica z Meksykiem.
-McCain proponuje przeznaczenie 10 mld dol. dla właścicieli domów, aby mogli zmienić warunki spłaty kredytów na korzystniejsze
to tylko ułamek tych programów. Zacznij w końcu dyskutować na argumenty. Bo póki co to potrafisz napisać tylko 'odrobiłęm swoje lekcje, 100% racji'. Tyle, że za wiele to nie wnosi do dyskusji. Więc zacytuję Ciebie: 'przestań .......ić'