Wiadomym jest, że statystyki to tylko suche fakty, ale wg nich stworzyliśmy sobie więcej sytuacji niż Nancy. Co wcale nie oznacza, że byliśmy drużyną lepszą. Przewagę mieliśmy tylko fragmentami, a pod względem techniki i szybkości Francuzi wyraźnie nas przewyższali.
Kilka cytatów z Francuskich gazet. Możliwe, że tamtejsi dziennikarze trochę słabiej znają się na piłce, lub też macie źle nastawione anteny na komisariatach i coś zakłócało odbiór
Nancy dobrze skończyło ("France Football")
Po dobrym, zremisowanym z Lechem Poznań meczu, Nancy ma wszelkie dane, by wierzyć w awans z grupy H do najlepszej szesnastki Pucharu UEFA. Na Stadionie Miejskim, Nancy przez większą część meczu pozostawało w cieniu zespołu rywali, ale końcówka w wykonaniu francuskiej ekipy była wystarczająco dobry, aby wywieźć z gorącego gruntu cenny punkt. Awans jest blisko, ale w tym sezonie Nancy udowodniło już, że uwielbia komplikować sobie sytuację.
Ważny punkt dla Nancy ("L'Equipe")
I seria została podtrzymana! Nancy wywiozło z Polski jedno oczko, mimo że nie do końca na nie zasłużyło. Dwie bramki Lecha wyraźnie podburzyły duch zespołu, ale w końcówce bramkę "a'la Thierry Henry" zdobył Monsef Zerka. (...) Koniec końców cieszyło się Nancy. Powód? W Pucharze UEFA nie można stracić punktów w meczach u siebie!
Nancy uratowało szanse ("Le Figaro")
Może i Nancy mnie zachwycało. Może i zdecydowanie Francuzi odstępowali Polakom na placu gry, ale liczy się to, co w sieci. A tym razem wynik jest ogromnym sukcesem Nancy. Dzięki remisowi klub zachował spore szanse na wyjście z grupy i walkę dalsze sukcesy w najlepszej szesnastce. A mogło być nawet lepiej niż remis! Dwie minuty po zdobyciu przez Zerkę bramki na 2:2, Nancy mogło "wypłynąć na powierzchnię" za sprawą Fereta. Tym razem się nie udało, ale szczęścia nie może być zbyt wiele.
Nancy uciekło spod gilotyny ("Football365.fr")
Wspaniała gra Malongi i Zerki dały Nancy remis w starciu z dobrze dysponowanym czwartym zespołem ligi polskiej - Lechem Poznań. Pablo Correa mówił, że gospodarze nie byli wspaniałym zespołem... To jakim zespołem było Nancy? Francuzi zagrali znacznie gorzej niż rywale, ale rozlicza się ich z punktów. A ten zdobyli i dzięki niemu mogą z nadzieją patrzeć na swoją pucharową przyszłość.