wolfy napisał(a):

Dobra geniuszu - jakieś przykłady? Bo o ile się orientuję, to jest u nas od chu sekt i jakoś nie ma rozruchów z tego powodu. A może po prostu lubisz pluć na rodaków? No bo kimże by był postępowy lewak bez wrogiego ciemnogrodu?..
A "American Dream" to nie wolność wyznań(bo tą mamy), tylko liberalizm gospodarczy. Nasi uciekali i uciekają z kraju przed biedą, nie przed Kościołem ani katolikami.
|
Czy ja pisalem cos o sektach

Pisalem ci o tym ,ze sobie moze załozyc na rownych zasadach np Kosciol wyznawcow Elvisa Presleya( z tego co wiem to sa takze Koscioly o teoretycznie jeszcze kretynskich nazwach zwiazanych z ropa naftowa naprzyklad) .Wiem,ze zyjac w kraju w ktorym indoktrynacja religijna jest maksymalna juz od kolyski ( i pisze to bezprzesady) ,trudno ci zrozumiec ,ze mozna miec swiatopoglad niz ty(potem sie dziwia skad ta nietolernacja i agresja) ,a sekty sa napewno zakazane tak samo w USA jak i w Polsce.
Napisalem ze "American Dream" to liberalizm:gospodarczy i swiatopogladowy.
Przed Kosciolem nikt z Polski nie ucieka ,ale sadze ,ze jak tak dalej beda klasc łapy na narodowym majatku(ktory im sie rzekomo nalezy) ,to zaniedlugo sie dowiesz ,ze w twoim mieszkaniu bez twojej wiedzy bedzie zameldowany ksiadz,2 zakonnice i ministrant

...Pozatym szkoda ,ze ci wspaniali kapłani nie sa tak samo konsekwetni,jak sie okaze,ze jakis wysoki ranga duchowny byl wspolpracownikiem SB ,wtedy zamiatanie pod dywan i cenzura jak za Komuny ,a jak mozna wydrzec jakąś działeczke ,nieruchomość to wszyscy sa świątobliwi.