arti napisał(a):

|
Jeśli BC&co zwolnią w tym momencie Skorżę to niech sami się razem z Nim pakują i adios!
|
A to mnie Arti ubawiles. Bez obrazy, ale masz przyslowiowe 0 do powiedzenia w temacie kto adios, a kto nie. Musisz przeskoczyc swoje ograniczenia i zrozumiec, ze GDYBY NIE BC TO WISLA NIE ZDOBYLABY W OSTATNICH 10 LATACH, 6 TYTULOW MISTRZA POLSKI. BA, NIE ZDOBYLABY ANI JEDNEGO. Wiecej szacunku do kluczowych ludzi w historii Wisly. Ja wiem, ze jest era popcornu i Dody, ale otrzezwiej w temacie tego co piszesz.
Jestem zwolennikiem pozostania Skorzy i dokonania w koncu wzmocnien za pieniadze, ale patrz na druga strone medalu przez pryzmat WYNIKU SPORTOWEGO I FINANSOWEGO. Lech wszedl do grup PUEFA? Chyba tak, wiec dalo sie. A lige bedzie mozna ocenic za kilka kolejek w grudniu - nie wiesz jeszcze jak sie to potoczy, na razie kluczowe mecze w tej rundzie przegralismy...
ps. nie ma BC&co, jest tylko BC i jest to gosc na miare Berlusconiego jesli szukac pararel do znanych prezesow. Nie zostawil Wisly po 2 sezonach w ruinie jak to zrobili prezesi typu Romanowski(CWKS), Ptak (ŁKS) czy Grajewski (RTS) - dwa ostatnie probuja od 10 lat wstac z kolan. Kazdy klub w Polsce moze nam takiego prezesa zazdroscic!!
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.