TVP złamała kontrakt z T. Lisem - poszło o wywiad z Michnikiem
Jedynka nie wyemitowała w poniedziałek po wieczornych "Wiadomościach" zwiastuna programu Dwójki "Tomasz Lis na żywo" - mimo że od początku sezonu robiła to co tydzień.
Z informacji "Presserwisu" wynika, że emisję zwiastuna w autopromocyjnym bloku po "Wiadomościach" Jedynki Tomasz Lis zastrzegł w aneksie do kontraktu z Telewizją Polską.
– Wyjaśnimy tę sprawę, ale to nic wielkiego – bagatelizuje z kolei dyrektor TVP 2 Wojciech Pawlak.
Nieoficjalnie "Presserwis" dowiedział się, że Tomasz Lis nie krył zdenerwowania i domagał się wyjaśnienia sprawy. Wczoraj nie udało się nam z nim skontaktować.
Kilka postów wyżej ktoś mnie prosił o tendencyjne działanie TVP i sprzyjanie PISowi..oto taki dowód.
Panie Wojeciechu Pawlaku,to nie mógł być przypadek
@cpc
Jesli Korwin nazywa "prawdziwa Ameryka" ameryke niewolnictwa i dyskryminacji czarnych oraz ameryke w ktorej kobiety nei maja praw wyborczych ,to ja juz nie mam wiecej pytan.
Ameryka, prawdziwa,kojarzy sie zupelnie z czyms innym (przynajmniej mnie).To wolnosc ,demokracja ,liberalizm - a nie jakies zakazy czy kompleksy . Smutne ,ze ludzie nie pojeli po roznych traumach XX wieku ,ze biały urodzony np. w Hiszpanii niczym nie rozni sie od czarnego urodzonego gdzies na równiku, i że jak sie da tym osobom podobny start czyli nauka,wychowanie itd to beda tak samo zdolni do osiagania wytyczonych celów.
PS.Wspolczuje żonie Korwina i jego córkom jak je posiada