TSWalos napisał(a):

Jeśli chodzi o dodatkowe wyposażenie to prezentuje się w porządku z jednym ale: jak dla mnie brakuje poduszki dla pasażera z przodu.
Rok produkcji 2001 - przejechane 180 tyś km czyli średnio ok 30 tyś na rok - nic nadzwyczajnego.
Ale według mnie te 180 tyś to zdecydowanie za dużo, szukałbym czegoś ok 100 tyś bądź niewiele więcej - no chyba że masz go ochotę zajeździć na śmierć a później na szrot
Kolejna sprawa nie wiem czy masz ochotę jeździć tym sam, czy też większą grupę osób - jeśli to drugie to cóż sprzydałoby sie więcej drzwi takie otwieranie, wysiadanie i wypuszczanie ludzi siedzących za tobą jest po pewnym czasie męczące, no i bagażnik nie wiem ile ma litrów ale na tych zdjęciach wydaje sie mały. Jeśli miałbyś używać go tylko w mieście to jeszcze pół biedy, ale gdybyś chciał jechać gdzieś za miasto to może się okazać że w bagażniku brakuje miejsca tak samo jak tym siedzącym za tobą.
Na twoim miejscu przed zakupem sprawdziłbym jak często, bądź co ile kilometrów mają być wymieniane części w takim samochodzie, żeby nie okazało się że kupisz samochód a zaraz trzeba będzie wymieniać pasek rozrządu, cewki, świece itp. Nagle może się wtedy okazać że trzeba będzie wyłożyć dodatkowe 2 tyś a wtedy zrobi sie naprawdę drogo. Wypadałoby jeszcze sprawdzić w jakich cenach są części i ich zamienniki.
Ja bym odpuścił i jeszcze poszukał - nie koniecznie alfy - przedewszystkim z mniejszym przebiegiem, a zapewniam że za podobne pieniądze można taki samochód znaleźć.
Ps. Nie jestem jakimś przeciwnikiem Alfy, piszę raczej z perspektywy człowieka który zwróciłby na takie a nie inne elementy uwagę i pod tym kątem szukającym samochodu.