Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2008, 19:23
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A może byś zrozumiał gdyby to Wisła grała w jakiejś tam n-tej lidze a na naszym stadionie Cracovia zamontowałaby stare krzesełka i maszty i rozgrywała mecze w najlepszym czasie nas spychając na na godzinę 13 ?
Po pierwsze - mimo wszystko złe porównanie. Bo jednak relacje Hutnika z Wisłą nie są tak złe. Pamiętam małe derby Krakowa sprzed dwóch bodaj lat. Byłem na meczu, 20 metrów ode mnie na B siedzieli kibice Hutnika. Gdy Hutnik zdobył zwycięską bramkę głośno wyrażali radość - nikt się do nich nie przyczepił.

Ja takiej sytuacji na meczu naszych rezerw z C. jakoś sobie nie wyobrażam. Nie wiem natomiast jakie mają oni relacje ze Starozakonnymi.

Po drugie - Hutnik upadł bardzo nisko, podobnie jak Wawel i Garbarnia. Szkoda piękniej tradycji, ale takie są fakty. W takiej sytuacji kibic nie powinien wybrzydzać, tylko się cieszyć że przaśny stadion na Suchych Stawach zostanie nieco odpicowany. Bo za rok Wisły i Cracovii nie będzie już na tym obiekcie, a Hutnik będzie mógł z tego korzystać.

Po trzecie - nie wyobrażam sobie sytuacji, że w tym samym dniu Hutnik i Wisła albo Cracovia zagrają mecz na tym samym stadionie. Żadna murawa tego nie wytrzyma. Na pewno ustali się tak terminarz, by jedni grali w sobotę, a drudzy w niedzielę - i to i tak tylko co dwa tygodnie będą takie "gorące" weekendy.

Po czwarte - chyba Hutnik nie miał do tej pory oświetlenia? Bo skoro tak, to i tak zazwyczaj grywali około 13tej...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując