ciacho napisał(a):

|
Niech mi to ktoś wytłumaczy jeśli potrafi. Jak to jest, że Legia wychodzi grać z nami 2 NAPASTNIKAMI i 2 OFENSYWNYMI POMOCNIKAMI, a Skorża dalej co mecz usilnie próbuje przekonać siebie i wszystkich wokół do tego, że w drużynie potrzebni są 2 DEF. POMOCNICY? A kiedy próbuje już wprowadzić jakiegoś ofensywnego to tylko kosztem drugiego napastnika. Czy w momencie, w którym przegrywamy i nie ma czego bronić Niedzielan nie mógł wejść za bezproduktywnego Cantoro? Wszystko potrafię zrozumieć, ale tego ni ch.j.
|
I właśnie dlatego, że Legia wyszła 2 napastnikami i 2 off. pomocnikami gówno z tego za przeproszeniem mięli tak długo jak my i nam to nie pozwalaliśmy czyt. dopóki nie zaczęliśmy popełniać masowych błędów. Obie bramki padły po 2 akcjach, a których któryś z zawodników popełnił błąd, został z tyłu, trochę odpuścił, a nie dlatego, że Legia była tak ustawiona.
2 sprawa
I co z tego, ze to są 2 defensywni pomocnicy skoro się udzielają dość często w ataku? Sobolewski w dużym stopniu wypracował bramkę dla nas, Cantoro może nieudolnie, ale pojawiał się dość często po polem karnym Legii i próbował strzelać czy jakoś piłke rozegrać. Niedzielan za Cantoro? Wybacz, ale Niedzielanowi wybitnie gra nie idzie odkąd wrócił po kontuzji, może gdyby grał lepiej to mogłoby być dobre posunięcie ale weź tez pod uwagę, ze Jirsak jest świeżo po przerwie a treningach i najzwyczajniej w świecie 90 minut meczu to póki co jeszcze dla niego za dużo.
Samoth napisał(a):

A mecz w ogóle oglądałeś ?!
Jesteś żałosny z takim poglądem. Nie ma dwóch zdań. Wygrał dzisiaj zespół dojrzalszy, bardziej zdeterminowany i lepiej poukładany. Koniec kropka. Z Lechem, Cracovią, w wielu meczach Pucharu Ekstraklasy czy w końcu w niezwykle ważnym meczu z Tottenhamem też pomógł ITI, Wieszczu ze Smokowskim i Wydział Dyscypliny ?!
Wisła jest po prostu słaba a Pan Maciej nie potrafi z niej niczego więcej wykrzesać !
Zastanów się co piszesz a te Twoje teorie spiskowe wsadź sobie w buty !
|
Legia zespołem dojrzalszym? Jakoś jak sobie przypominam pewne fragmenty gry kiedy my graliśmy piłką, a oni za nią biegali to wydaje mi się aby to miało świadczyć o ich dojrzałości w grze. Strzelili 2 bramki z czego jedną po 2 błędach Clebera i Pawełka, a przed utrata bramek ratował ich notorycznie Mucha- oto ich dojrzałość.
Sędzia im pomógł dzisiaj i może nie waliło to po oczach co minute, ale były pewne sytuacje kiedy mnie krew zalewała jak choćby ręka w polu karnym, która wiedzieli wszyscy oprócz sędziów i tym którym była ona nie na rękę. Tak samo ciosy łokciem jak z muai thai Radovicia .
A od Skorży precz. Nie jest idealnym trenerem, ale takiego nie ma. Robi to co może dysponując wcale nie taka szeroką kardą w której nie ma 2 napastnika, żadnego klasowego skrzydłowego w formie i bramkarza, który prezentowałby równy poziom, bo z całym szacunkiem dla Pawełka, jemu raz coś wyjdzie, a innym coś zawala.