Proszę państwa... zaczyna mnie to śmieszyć... kto nazywa mecze Legii z Lechem Derbami Polski...

bo jedyny powód żeby tak robić to lansowanie tego Lecha i pocieszenie Poznaniaków że mają jakiekolwiek derby, żeby mogli dołączyć do tradycji koleżanek z drugiej strony, i tych z Gdynii w swoich AntyLechiach i AntyWisłach. Dla mnie Derby Polski to jest aktualnie mecz wzbudzający najwięcej emocji... Z 10 lat temu Widzew - Legia, ale od Ery BC Wisła - Legia... Ktoś nie wierzy to powiedzcie mi, czy przed innymi meczami:
- C+ pokazuje jakieś kopnięcie którego nawet nie widać...
-WD PZPN, w trybie jednostronnie przyspieszonym (nie dając szansy odwołania, wytłumaczeń przecież mogli od poniedziałku zacząć wyjaśniać sprawę i Boguski nie zagrałby w następnych dwóch meczach) wyklucza kluczowego zawodnika na najważniejszy mecz sezonu.
-Na GW, Interii pojawiają się artykuły że zły BC chce tylko kasę zbierać w klubie czy Maciek Skorża ma być zwolniony, czyli tak zwane sianie fermentu.
- W tym tygodniu nie czytałem o "Kibolach Legii" mimo że wredni kibole odrzucili rękę wyciągniętą od jedynie słusznie panującego na Legii i w mediach polskich Mariusza W. Czyżby uznanie że mecz z Wisłą jest wydarzeniem samym w sobie lub wręcz ważniejszy od walki z narkotykowymi dealerami, handlującymi na stadionie.
-Teraz dowód na derby polski, może się mylę ale takich artykułów nie widziałem przed meczem Legia - Lech, widać że w perspektywie meczu z Legią już czuć zapach sami wiecie czego w redakcji GW

:
- Jak pokonać Wisłę
- Jak Pokonać Legię
-Odliczanie do hitu jesieni rozpoczęte
-Legia - Wisła będzie remis
Ponieważ uznaję ten mecz za "prawdziwe Derby Polski" dlatego piszę tutaj, bo to temat który powinien całą ekstraklasę elektryzować

, przynajmniej dzisiaj

. Ja uważam że po meczu walki, nasi piłkarze podrażnieni formą i odsunięciem Boguskiego, strzelą jedną bramkę więcej i wreszcie odskoczymy

.
PS:
Przepraszam wszystkich użytkowników, oraz modów że przez jakiś błąd wysłało mi 5 takich samych postów

, przepraszam już to jakoś usunąłem