Wyświetl pojedynczy post
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2008, 10:50
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Akurat Lewandowski grał w miarę dobrze - pisz bardziej używając rozumu a nie emocji!

Lech przegrał bo nie podjął agresywnej walki w II linii narzuconej przez Śląsk, a tydzień temu przez Ruch. Bandrowski, Stilić, Murawski, Peszko nie potrafili zdominować środka pola, do tego bardzo niepewna obrona (Wojtkowiak zawalił 3 ostatnie bramki 2 w Chorzowie i 1 teraz)

A jak napastnicy nie dostają piłek (Stlić gra gorzej od Cantoro - tylko stałe fragmenty gry) to ciężko wygrać.
Pogłoski o długiej ławce Lecha jednak okazały się znacząco przesadzone.

Cieszy mnie niezwykle ten wynik, chciałbym abyśmy dzisiaj w Warszawie przynajmniej zremisowali

PS
A z tą spaloną ziemią zostawioną przez Smudę to bym nie przesadzał. Zrobił dobry zespół w Zagłębiu Lubin i odszedł do Lecha. Na jego miejsce przyszedł Michniewicz i zrobił mistrzostwo. Można wiele złego powiedzieć o Smudzie jako trenerze, ale jako manager bije wszystkich trenerów na głowę, ma niezwykły dar wyławiania perełek. Dlatego ktokolwiek przyjdzie na miejsce Smudy (poza Majewskim oczywiście ) to będzie wstanie zrobić z tym składem MP który w większości dobrał Smuda.... dlatego Franz zostań jak najdłużej w Poznaniu

(To Smuda wyłowił i nasprowadzał do Wisły najwięcej dobrych piłkarzy z których korzystał potem np. Kasperczak - ale trener z niego marny)
Tak Stilić gral fatalnie ale asystę ma po tym meczu bo to on zagrywał do Lewandowskiego. Lewandowski tego gola to powinnien z tym obronca Slaska jakos opic albo pili przed meczem bo nie wiem czemu gość się wywrócił. Myślisz że gdyby biegł dalej a nie dal się nie wiem co przepchnąć Lewandowskiemu to ten by strzelił tego "fantastycznego gola" z przyjeciem i obronca na plecach jak to lysy z C+ sie rozpływał?

Co do zdolności menedzerskich Smudy to spytam tak a kogo on mogł sprowadzić do Wisly jak kupował co chciał i za ile chciał?
Odpowiedz cytując