Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2008, 10:35
shad napisał(a):Wyświetl post
Mówię "my" bo jestem zwolennikiem pluralis maiestatis
Jeśli nie zauważyłeś już kilka osób na forum mówi Ci, że UE nie istnieje, dlatego wyraziłem się w liczbie mnogiej, na pewno nie dlatego, żeby wspólnie z krwiożerczym cpc i nieludzkim wyarem przypuścić na waćpana zmasowany atak...

ad rem:

Pierwsze, nie wspomniałem słowem o Mikke. Nie zauważyłem też, żeby ktoś powiedział Ci, że jesteś PDkiem czy nawet kumplem Sarkozy`iego, że tak podnieca Cię wszechobecna UE. Więc nie wiem po co wyciągasz staruszka z muchą przy bardzo poważnym temacie. Nie wiem też, po co porównujesz prawo handlowe Unii Europejskiej. Nie słyszałem o żadnej spółce partnerskiej majacej Parlament, może mam malutką wiedzę po prostu...

Zadajesz zagadki, więc tu moja zagadka:

Czy po Unii w Krewie istniała Rzeczypospolita?

Czy przed 1801 rokiem istniało Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii?

Czy przed 1871 roku istniało Cesarstwo Niemiec?
Znaczy sie,ja to w ogole nie dyskutuje z Mareq-iem - takze mnie prosze w to nie mieszac W ogole nie zauwazylem,zeby on probowal z kims dyskutowac - to raczej wybiorcza spostrzegawczosc nakazuje mu na jeden argument odpowiedziec,inny zas (lub i caly post) pominac - wiec jak zwykle kwituje to
Przy okazji jednak shad,to musze Ci powiedziec,ze marnujesz czas Nie to,zebym roscil sobie pretensje do zarzadzania nim - w koncu Twoj - ale przestrzegam przed debatami z ludzmi,ktorzy swoje wypowiedzi czesto buduja na Wikipediach,Powaznych Gazetach (a wiec wiedzy Powaznych Dziennikarzy),Okolicznosciowych Broszurkach,Propagandowych Spotkaniach U Przyjaciol (Wiesz,wszyscy mamy takie same zdanie,a wiec to racja) itd. Nieznosna lekkosc bytu,ze sie zapozycze,u niektorych sprawia,ze pozbywaja sie organow uznawanych i tak powszechnie za niepotrzebne. Najbardziej w naszych czasach wydawala sie zbedna glowa,a teraz masowa histeria zwiazana z jej utrata sprawia,ze zamiast niej na rynku pojawily sie substytuty - czyz moze wiec dziwic,ze substytut w ogole nie mysli po ludzku ? Stad i walkowanie pomyslow na JEDNO WIELKIE PRZYMUSOWE ZJEDNOCZENIE LUDZKIE ;w dawnych czasach snucie tego typu teorii uwazane bylo za domene chorych psychicznie i pisarzy.
Niestety,zyjemy w czasach,kiedy przestarzala forma wladzy w dalszym ciagu daje zludzenia w postaci JAKIEGOKOLWIEK wplywu ludzi na to,co robia politycy. Wg mnie jednak,wraz z rozwojem komunikacji internetowej - erozja wplywu politykow na ludzi bedzie rowniez coraz wieksza. Dlatego coraz mniej bedzie politrukow w osobach moich ulubionych Mareq-a i Snakes-a - gdyz coraz wiecej ludzi bedzie mowilo po przeczytaniu PRAWDY :"cholera,cos tu nie gra". I zaczna dzialac.Predzej czy pozniej - zawsze sie bowiem dawniej tak dzialo,taka nasza natura.
I tym optymistycznym akcentem
Pozdrawiam
Zyczac Wam i sobie udanego weekendu i trzech punkcikow na Lazienkowskiej

Przy okazji,proponuje przeczytac sobie to:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar..._pierwszy.html
i posmiac sie, a pozniej to :
http://www.mises.pl/855
i zadumac nad glupota naszych narodowych socjalistow spod znaku Unii Europejskiej...
Ostatnio edytowane przez wyar : 26.10.2008 o godz. 11:57.
You'll never know...