|
Nie, sprawa w zaden sposob nie jest skomplikowana i w zaden sposob nie pasuje tu powiedzonko "punkt widzenia zalezy od miejsca...".
Mamy do czynienia z ewidentnym naruszeniem zasad fairplay, wielkim skandalem, swiadectwem, ktore pokazuje jak wyglada bagno polskiej pilki, ze wciaz o obiektywizmie i zachodnich standardach mozemy sobie pomarzyc. Jak panowie kibicujacy Legii nie potrafia wzniesc sie ponad kibicowskie sympatie i podzialy, dla wyzszej idei, dla pewnych standardow moralnych, ktore powinnismy budowac wszyscy razem niezaleznie od druzyny, ktorej kibicujemy, to coz mowi sie trudno..
Sprawa nie moze byc jasniejsza i jesli ktos ma jakies watpliwosci to proponuje wyjsc ze swojej naiwnosci. Tu jest Polska niestety, tu sie kradnie, kombinuje i uklada w kazdej dziedzinie zycia spolecznego i pilka nozna nie jest wyjatkiem (a moze wrecz sztandarowym przykladem na ta patologie). Za niedlugo zaczniemy liczyc kolejna setke zatrzymanych w sprawie korupcji, liczba ustawionych meczow zaczyna dochodzic do 500 (!), umoczonych jest 80% srodowiska, a ktos jeszcze uwierzy, ze taka decyzja jak ta z Boguskim to przypadek... Naprawde... miejcie szacunek do samych siebie.
Oto przed szlagierowym meczem rundy, komisja zlozona w wiekszosci z warszawskich adwokatow (dlaczego nie po jednym przedstawicielu klubow ? pewnie by sie nie dalo takich walkow krecic wtedy), postanowila ukarac zawodnika, ktory nigdy nie mial problemow z boiskowym prawem, za watpliwa sytuacje, 2 meczami dyskwalifikacji, bez mozliwosci odwolania, bez zawieszenia, bez mozliwosci zlozenia wyjasnien.
Ja sie tym nie denerwuje, tak samo jak i niedzielnym meczem. Dlaczego ja mam tracic zdrowie przez takich sk... ?
Portal gazeta.pl, ktory szydzi z Wisly na kazdym kroku, i ktory totalnie nie kryje sie ze swoja prolegijnoscia, wspomnial to zdarzenie przez 15 min, oburzajac sie, ze Boguski oskarzyl PZPN o stronniczosc. I co teraz ? Sprawy nie ma ! Cisza od wczoraj ! Wszystko zamiatane pod dywan.. Jedynie krakowska interia i Michal Bialonski mieli swoj honor i staneli w obronie uczciwosci i prawa.
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.10.2008 o godz. 23:46.
|