Temat: Praca
Wyświetl pojedynczy post
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2008, 20:32
adam09 napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam jak ktoś się wypowiada w temacie o którym nie ma zielonego pojęcia

jakbyś chciał wiedzieć to licencję pośrednika zdobywa się poprzez ukończenie studiów podyplomowych o tym kierunku, potem odbywasz 6 miesięczną praktykę u licencjonowanego pośrednika i bronisz potem pracy, która masz obowiązek napisać.

Jeśli chodzi o zarządce to jest to tak samo podyplomówka, 6 miesięcy praktyki + napisanie operatu finansowego, potem obrona...

Po pierwsze to praktyka na rzeczoznawce to 6 miesięcy. Fakt, dostać taką darmową to zadanie bardzo trudne. Zważywszy, że robisz ją u rzeczoznawcy a wiadomo jak jest z zawodami o nielicznych przedstawicielach. Kręgi bardzo ciasne i nikt nie chce przyjmować praktykantów. Stąd też cena takich praktyk to koszt koło 6 tys. Do tego Egzamin który kosztuje koło 4-5 tys a jego zdawalność to mniej jak 8 %...

Ja miałem robić praktyki 3 miesięczne jako element edukacji ( bezpłatne), które miała mi nagrać szkoła. Sam jednak znalazłem na własną rękę pracę w biurze jkao pośrednik. Dzięki czemu zrobiłem i praktyke i zarabiałem normalnie...

Pośrednik to jednak praca nie dla mnie Zdecydowałem się na podyplomówke z zarządzania nieruchomościami i mam nadzieje, że wybrałem słusznie...

Pzdr!
Swoją naukę też kieruję w kierunku nieruchomości. Zapytam wprost.. jakie są zarobki na tych stanowiskach?
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując