Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2008, 20:51
lucekj napisał(a):
Krótko pisząc chcesz wygrywać WSZYSTKO, zero remisów i porażek:] --- popatrz jedno zdanie a oddaje to samo co napsiałeś w 3.
kot napisał(a):
Trzeba pokonać Legię, jak się chciało pokonać kluby europejskie w drodze do kasy. Zakończyć mit Odry pechowej i wiosną oddać co się należy Pasom i Leszkom . Tylko i aż tyle. No i miejmy świadomość, że bez wzmocnień Skorża z Bednarzem nie dadzą rady wymogom Cupiała.
No popatrz, popatrz, nie wiedziałem, że wygrać z tymi 4 zespołami, których nazwy pogrubiłem w swoim cytacie, oznacza to samo co wygrywać WSZYSTKO, jak wynika z pogrubionego w twoim cytacie stwierdzenia. Zmartwie Cię lucekj i poinformuje Cię, że wygrać mecze z tymi zespołami, dla Cupiała i kibiców najważniejszymi z różnych powodów, to nie jest to samo co wygrywać, ze WSZYSTKIMI i WSZYSTKO. Twoja teoria spiskowa na mój temat legła w gruzach, bo nie podejrzewam Cię o nierozumienie tak oczywistych porównań naszych tekstów. Choć przyznam, że im więcej będziemy wygrywać, tym bardziej będę się cieszył a jako, dla niezainteresowanego sukcesami kibica mieszkającego przy R22, w przeciwieństwie do mnie, kibica z "cyberprzestrzeni", co jak co, ale mecz z Cracovią i w twojej hierarchi powinien być zawsze do wygrania Nie mniej jednak, sam zaczynam się zastanawiać, skąd w Twojej głowie tyle urojeń na mój temat.

Nie wiem skąd u Ciebie wypływają konkluzje o teorii spiskowej, stosach, kościołach itd. Myślę, że nieświadomie sam siejesz teorie spiskowe na temat moich wypowiedzi, które z tymi teoriami nie mają nic ale to nic wspólnego. Gdzie ja napisałem, że starszyzna klubowa spiskuje przeciw komukolwiek ? Człowieku, czytaj ze zrozumieniem i bez zakodoowanych podejrzeń wobec mnie i moich tekstów, bo sam wkładasz buty kogoś, kim chciałbyś mnie widzieć. Ja nie chcę nikogo wyrzucać ze starszyzny albo zarzucać mu " rządzenie" poza plecami klubu. O czym ty piszesz ?. Jeśli nie rozumiesz co ktoś napisał, to zwróć się o wyjaśnienie, zanim wyciągniesz złe wnioski po przeczytaniu i zaczniesz komuś ubliżać. Owszem jest kilku piłkarzy w/g mojej oceny, którzy już wiekowo wkraczają w emeryturę i naturalnym jest planowe zastępowanie ich młodszymi i lepszymi, jak cytowani przez Ciebie Diaz czy Marcello, ale to nie jest żadna teoria spiskowa czy SF, o co mnie posądzasz.Tak samo jak krytyka i wymagania od piłkarzy , którzy od roku nie potrafią się w Wiśle sprawdzić a przychodzili w glorii gwiazd. Brożkom krytyka pomogła i oby i im pomogła. A świerza i szlachetna krew jest Wiśle potrzebna bardzo i chyba tylko Ty tego nie rozumiesz jak należy, że Skorża i drużyna potrzebuje wzmocnień na wielu pozycjach. Pogadaj lub posłuchaj Bednarza, Skorży i Wilczka, co o tym myślą i jak do tego podchodzą. Naprawdę wykazałem maksimum dobrej woli do Ciebie aby wyjaśnić Ci nieporozumienie , o jakie mnie posądzasz niesłusznie. I na koniec - to nie moja wina, że schemat przegranych meczów w tej rundzie się powtarza z latami poprzednimi i konsekwencjami, jakie zawsze dotąd wynikały z tego schematu. Ja tylko go przedstawiam w zgodzie z faktami i uczulam piłkarzy aby się nad tym zastanowili. A jakie są przyczyny tego zjawiska, pozostawiam Tobie i innym do dowolnej interpretacji, gdyż dla mnie nie ma ona znaczenia. Liczą się fakty i przewidywalne skutki tych faktów, na bazie doświadczeń i schematycznych plotek prasowych.FraMatowi odpisałem, że szatnia w jakiejkolwiek drużynie, nigdy nie jest jednolita i najwyżej jednostki,mogą być nie fair wobec jakiegoś klubu czy trenera. Przykład nielubianego w Wiśle przez piłkarzy Petrescu, o czym przyznali niektórzy, o tym świadczy, i nie tylko. Ale nawet Ci nieliczni piłkarze antytrenerscy itp. potrafią w każdym klubie,wpłynąć na jakość drużyny na tyle, że drużyna przegrywa. A że piłkarze nie są święci, możesz przekonać się w prokuraturze, gdzie nie tylko działacze PZPN trafiają. Tylko nie wyciągaj z tej wypowiedzi wniosków, że oskarżam kogokolwiek z drużyny Wisły o tak podłe zachowania, bo na taką insynuację już więcej Ci nie odpowiem.

kristos napisał(a):
Kot
"Miałczysz" już od kilku lat przewidując katastrofę i spiskową teorię.
nie spodziewam się po Tobie, że z adwersarza staniesz się moim afirmantem ale żeby antypatia owocowała Miauczeniem, to bardzo mnie skonfudowało. Ja kristos, w przeciwieństwie do Ciebie nie mam żadnych animozji w Twoim kierunku. Jako starszego kibica Cię szanuję, sam będąc starszym oraz mimo uprzednich naszych różnic zdań w wielu sprawach. Ostatnio bardzo mnie rozweseliłeś tekstem o TT i kurach, którym mieliśmy strzelić gola, spokrewnionym z kogutami . Uważam do dziś ten tekst za jeden z najbardziej udanych w tej rundzie i nie doszukuj się tu żadnej ironii, gdyż naprawdę tak myślę. Życzę zdrowia i tak dobrego humoru, jak wtedy.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.10.2008 o godz. 21:02.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując