Kibicka napisał(a):

Tyrała: gdybym dostał ofertę z Wisły...
Sebastian Tyrała odebrał polski paszport i może już grać dla naszej reprezentacji. Jednocześnie jednak skomplikowała się sytuacja zawodnika w Niemczech.
Tyrała uważa, że nie ma szans na grę w barwach Borussii Dortmund, po tym jak odmówił przyjęcia powołania do młodzieżowej reprezentacji Niemiec. - Występuję tylko w czwartoligowych rezerwach, a to mnie nie interesuje. Nie mogę na dłuższą metę zaakceptować takiej sytuacji, więc szykuję się do zmiany klubu - mówi.
Polski pomocnik przyznaje, że chętnie zagrałby w którymś z polskich klubów. - Skoro mam już paszport, to bardzo chętnie zagrałbym w naszej lidze. Gdybym dostał ofertę z takiego klubu, jak Legia czy Wisła, nie zastanawiałbym się ani chwili, tylko spakował i jechał grać do Polski - mówi Tyrała.
20-letni zawodnik Borussii urodził się w Raciborzu, gdy miał półtora roku wraz z rodziną wyjechał do Niemiec.
|
A szansa dla nas byla by wieksza tym bardziej ze podczas transferu Kuby mowilo sie ze bedzie wspolpraca, Wisla-BvB. I mozliwosci sprowadzenia zawodnikow do Krakowa, ktorzy sie nie mieszcza w pierwszym zespole

Ale to tylko gdybanie :/